Nieuws

Spotify lanceert audioboeken in het Nederlands, dit moet je erover weten

Spotify mobiel app
Yalcin Sonat / Shutterstock.com
Nederlandse en Belgische Spotify-gebruikers kunnen nu ook audioboeken luisteren via Spotfiy, of ze nu een abonnement hebben of niet.

In het buitenland bood Spotify ze al een tijdje aan, maar wie in België of Nederland naar audioboeken wou luisteren moest tot nu toe altijd een podcast opzetten. Daar komt nu een einde aan. Met “Audiobooks in Premium” brengt Spotify nu 200.000 luisterboeken naar de muziekstreamingdienst. In het aanbod zitten meteen 15.000 Nederlandstalige boeken, ingesproken door Nederlanders en Vlamingen, en 15.000 Franstalige luisterboeken.

Kostprijs

Wie een Premium-abonnement heeft, kan meteen naar een audioboek beginnen luisteren. Of je het helemaal kan uitluisteren is maar de vraag. Wie vandaag een Premium-abonnement heeft, krijgt daar 12 uur luisterboekplezier bij. Nadat je twaalf uur luisterboeken hebt opgezet, zal je wel moeten bijbetalen. Dat gebeurt in schijven van 10 uur, waarvoor je 9,99 euro neerlegt.

Heb je geen Spotify Premium-abonnement? Dan zal je de luisterboeken alsnog in de Spotify-app zien verschijnen. Ook zonder Spotify Premium is het mogelijk om audioboeken op te zetten, al moet je dan wel meteen het hele boek kopen.

Audioboeken in de Spotify-app

Je vindt audioboeken in de Home-tab van Spotify. Daar verschijnt naast de filterknoppen voor muziek en podcasts nu ook een knop voor audioboeken. Door daarop te klikken, krijg je meteen zicht op welke titels het platform allemaal aanbiedt.

Zie je nog niets verschijnen? Dan moet je wat geduld oefenen. Spotify laat weten dat audioboeken de komende 24 uur uitgerold worden naar alle Nederlandse gebruikers. We veronderstellen dat dit in België, Frankrijk en Luxemburg, waar de functie ook meteen beschikbaar komt, hetzelfde zal zijn. Op moment van schrijven zien we al wel audioboeken verschijnen, maar zit er nog geen enkele Nederlandstalige titel tussen.

Belang audioboeken groeit

Volgens Spotify is de toevoeging van luisterboeken goed nieuws voor uitgevers. Het platform wijst daarvoor naar cijfers uit de VS. De industrie achter de ingesproken boeken zou er met 14% gegroeid zijn tussen 2022 en 2023, waardoor het marktaandeel ervan op de boekenmarkt in Q4 2023 11% bedroeg.

Uitgelicht artikel Spotify daylist Spotify’s steeds veranderende ‘daylist’ is nu wereldwijd beschikbaar
ontspanningspotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600