Nieuws

Google Gemini krijgt meer taken: Google Assistant op de schop?

Google Gemini op smartphone
© Poetra.RH / shutterstock.com
Google Gemini zal verschillende taken op zich nemen die tot nu toe bij Google Assistant hoorden. Het lijkt erop dat de zoekreus zijn Assistant volledig wil vervangen door geavanceerdere AI.

Momenteel kan je nog aan de Google Assistant vragen om bijvoorbeeld een berichtje te versturen via WhatsApp of Google Berichten. Zulke taken zullen binnenkort overgenomen worden door het slimmere Google Gemini, weet Android Authority.

Gemini Extensions vervangen Google Assistant

De bètaversie van de Google-app (15.40.31.29) bevast aanwijzingen dat sommige Google Assistant-acties, zoals het sturen van berichten, nu als ‘Extensions’ worden uitgevoerd. Een screenshot toont zelfs een pop-up met de boodschap: ‘Google Assistant-acties worden Extensions’. Het heeft er dus alle schijn van dat Gemini op het punt staat Google Assistant volledig te vervangen.

Met Gemini’s nieuwe Extensions kunnen gebruikers handmatig kiezen welke apps of diensten bepaalde taken uitvoeren, zoals bellen of berichten sturen. Zo kunnen ze ook ongewenste Extensions eenvoudig uitschakelen. Android Authority benadrukt dat de functie werkt zodra de instelling ‘Gemini Apps Activity’ is ingeschakeld.

De bèta laat zien dat Gemini al volledig zelfstandig berichten kan sturen in apps zoals WhatsApp en Google Berichten. Voorlopig kan het alleen berichten verzenden (inkomende berichten lezen zal later pas kunnen).

Spotify Extension

Naast berichten-apps ondersteunt Gemini nu ook een Spotify Extension, vergelijkbaar met de eerdere YouTube Music-integratie. De Spotify-integratie werkt voor zowel gratis als premium-accounts, waarbij gebruikers Gemini kunnen vragen een specifiek nummer of album af te spelen. Er verschijnt dan een thumbnail die gebruikers direct naar Spotify brengt.

De nieuwe Gemini-taken liggen eigenlijk perfect in lijn met de recente uitrol van de grotere Gemini Live-update, die nu gratis beschikbaar is voor Android-gebruikers en ook nieuwe talen ondersteunt. Dat de Extensions-functie al in de Google bèta-app te vinden is, doet vermoeden dat een officiële release niet lang meer op zich zal laten wachten.

artificiële intelligentiegoogle assitantgoogle geminiontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600