Nieuws

Slaaptimer komt nu naar alle YouTube-gebruikers

YouTube
© Unsplash / Javier Miranda
Google kondigde dinsdagmiddag drie nieuwe features aan voor YouTube. Naast de slaaptimer komt het videoplatform met een aangepaste minispeler.

De slaaptimer behoeft weinig uitleg. YouTube heeft de functie eerder getest onder Premium-abonnees. Met de slaaptimer worden video’s automatisch gestopt wanneer de timer afloopt. Je stelt de timer in via het tandwielicoontje in de videospeler en kunt kiezen uit 10, 15, 20, 30, 45 of 60 minuten, of simpelweg ‘tot einde video’. De video stopt dan automatisch met afspelen, waardoor het scherm van je smartphone automatisch op zwart gaat.

Verbeterde minispeler

YouTube lanceert ook eindelijk een verbeterde minispeler. Dit scherm verschijnt wanneer je een video omlaag veegt om verder te browsen op het platform. In de huidige situatie verschijnt de video in een klein schermpje linksonder in beeld. De vernieuwde minispeler is niet alleen groter, maar ook flexibeler. Je kunt de speler namelijk overal op het scherm naartoe vegen.

Daarnaast biedt de minispeler de mogelijkheid om de video te pauzeren en door te spoelen in stappen van 10 seconden. Terwijl de video afspeelt, kun je gewoon op YouTube blijven rondzoeken. In de huidige versie verdwijnt de minispeler nog uit beeld wanneer je door het platform bladert.

Stem op YouTube-afspeellijsten

Tot slot zijn er enkele aanpassingen voor afspeellijsten. Voortaan kun je anderen via een link of QR-code uitnodigen om bij te dragen aan een afspeellijst. Daarnaast is het mogelijk om met AI (of eigen afbeeldingen) een thumbnail te maken voor de afspeellijst.

Later dit jaar voegt Google een Reddit-achtige stemfunctie toe aan afspeellijsten. Hiermee kun je stemmen op video’s in een afspeellijst. Video’s met de meeste stemmen verschijnen bovenaan de lijst. Deze update komt, in tegenstelling tot de slaaptimer en de nieuwe minispeler, ook beschikbaar voor tv’s en de webversie van YouTube. Ook YouTube Music krijgt de vernieuwde afspeellijsten.

Androidiosontspanningyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen