Nieuws

Update naar Android 15 maakt Instagram-app onbruikbaar

facebook instagram
© mundissima / shutterstock.com
Heb je Android 15 op je toestel geïnstalleerd? Dan zal Instagram aanvankelijk niet werken, daar is eerst een update voor nodig.

Google is inmiddels begonnen aan de uitrol van Android 15. Als eerste aan de beurt zijn de Pixel-toestellen van Google zelf. Wie een Pixel-toestel heeft kan de update installeren via de instellingen van het toestel. Al wacht je daar misschien best even mee als je graag Instagram gebruikt. Heel wat gebruikers melden namelijk dat die app niet werkt na de update.

Gaat wel open, werkt niet

Bij gebruikers die de Android 15-update al geïnstalleerd hebben, lijkt er een en ander spaak te lopen in de Instagram-app. Meerdere gebruikers trekken naar Reddit om hun beklag te doen over de problemen. Allemaal krijgen ze de app wel opgestart, maar daarna botsen meerdere gebruikers op dezelfde problemen. Swipen tussen stories werkt niet en de app loopt regelmatig vast, zonder duidelijke oorzaak. Ook wij ervaarden problemen op onze Pixel 9 met Android 15. Toen we wilden kijken hoe het met de nieuwe visitekaartjes in Instagram gesteld was, weigerde de app meerdere keren dienst.

Er is reeds een oplossing voor het probleem, al is die niet voor meeste gebruikers weggelegd. De allernieuwste versie versie van de Instagram-app werkt namelijk wel gewoon, maar die is nog niet beschikbaar in de Google Play Store. Wie de app dus meteen wenst te gebruiken, moet de meest recente versie sideloaden. Wil je dat liever niet doen? Dan zal je moeten wachten tot die nieuwe app de Play Store bereikt.

Probleem treft enkel Instagram

Instagram is momenteel de enige app waarover problemen gerapporteerd worden. Dat aantal zou in de toekomst nog kunnen groeien. De Android 15-update is namelijk nog niet op alle toestellen beschikbaar en geïnstalleerd. Bovendien is Instagram een erg populaire app, die een groot aantal gebruikers telt. Het zou dus goed kunnen dat ook andere apps problemen ondervinden na de Android-update. Als alles goed is, moeten ontwikkelaars die problemen kunnen verhelpen met een software-update. Werkt een app niet nadat je de telefoon bijgewerkt hebt? Dan is het een goed idee om eerst de Google Play Store eens te openen en te kijken of daar een app-update klaarstaat.

android 15instagrammobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen