Nieuws

Airbnb laat je huis nu door anderen beheren en verhuren

Airbnb
Airbnb wil verhuurders helpen bij het beheren van hun huizen. Via een platform kunnen ze hulp inschakelen van een ‘co-host’ die het huis voor je beheert.

Airbnb begon ooit als een platform voor consumenten die hun eigen woning wilden verhuren, maar is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform waar professionele verhuurders hun vastgoed voor korte verblijven aanbieden. Dit brengt echter ook verschillende uitdagingen met zich mee: het is namelijk een hele klus om alle reserveringen bij te houden, de Airbnb-profielen te onderhouden en de prijzen in te stellen. Met het Co-Host Netwerk kan je deze taken uitbesteden aan andere (lokale) hosts.

Co-Host Netwerk

Voorlopig is het Co-Host Netwerk alleen beschikbaar in Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, Italië, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Airbnb biedt deze dienst aan voor hosts met een beoordeling van minimaal 4,8 sterren en minstens 10 verblijven. Deze hosts kunnen helpen bij het opstellen van de Airbnb-advertentie, het instellen van prijzen, het beheren van de beschikbaarheid van de accommodatie, gastbeheer (op locatie), schoonmaak en onderhoud.

De hosts die dergelijke diensten aanbieden, kunnen hun eigen tarieven bepalen. Sinds de zomer van 2023 is het mogelijk om een co-host aan je accommodatie toe te voegen. Voorheen ontving de co-host een percentage van de omzet per reservering. Nu gaat het om een vast tarief voor de genoemde diensten. Bovendien was de co-host-functie toen niet zo uitgebreid als de mogelijkheden van het huidige Co-Host Netwerk.

Hierdoor hoef je niet in de buurt van de accommodatie te zijn om deze via Airbnb te verhuren. Volgens Airbnb speelt de verdere professionalisering van het verhuurplatform hierbij een rol. De verwachtingen van huurders zijn de afgelopen jaren gestegen, terwijl de inkomsten per reservering zijn afgenomen, waardoor hosts meer vastgoed nodig hebben om ervan te kunnen leven. Het beheren van meerdere accommodaties is vaak lastig, en daar speelt Airbnb op in met het Co-Host Netwerk.

Snellere reacties

Airbnb wil hosts ook ondersteunen bij het beantwoorden van vragen van huurders door sjablonen aan te bieden. Daarnaast krijgen hosts een overzicht van de prijzen van accommodaties in de omgeving, zodat ze hun tarieven beter kunnen afstemmen op wat er gemiddeld gevraagd wordt.

AI zal in de toekomst ook een rol spelen bij Airbnb, aldus Judson Coplan, VP van Product Marketing bij Airbnb. “Als gasten of verhuurders vragen hebben over het gebruik van de app, annuleringen, beleid, reserveringen en boekingen, denk ik dat AI een zeer waardevol hulpmiddel kan zijn om snel antwoorden te krijgen in de app,” zegt Coplan hierover.

airbnbontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600