Nieuws

Google Foto’s maakt voortaan back-ups van foto’s op je pc

Google Foto's
© Google
Na Google Drive kan nu ook Googles Foto's-app back-ups maken van foto's en video's op je pc. Hiervoor hoef je zelfs geen applicatie te downloaden.

Om back-ups te maken met Google Drive moet je nog steeds een applicatie downloaden, net zoals bij de OneDrive-app van Microsoft. Google Foto’s werkt echter volledig vanuit de browser en zorgt er automatisch voor dat back-ups up-to-date blijven.

Zodra de functie beschikbaar is voor je Google-account, verschijnt er een melding onder de uploadknop met de tekst: “Back-up maken van de mappen op je computer”. Om de back-ups te laten slagen, moet je wel regelmatig de website van Google Foto’s bezoeken, omdat Google geen toegang heeft tot de bestanden op je computer als de webpagina niet is geopend. Zorg er ook voor dat je de site lang genoeg openhoudt om de back-up te voltooien. Hoelang dit duurt, hangt onder andere af van de snelheid van je internetverbinding.

Zo maak je back-ups via Google Foto’s op je pc

Nadat je op “Mappen selecteren” hebt geklikt, verschijnt er een pop-up waarin je Google Foto’s toestemming moet geven om back-ups te maken. Selecteer de map(pen) die je wilt laten opslaan door Foto’s en bevestig je keuze. Vervolgens moet je in de browser aangeven dat Google toegang mag hebben tot de bestanden in de geselecteerde map.

Google Foto's back-up via computer
© TechPulse

Om in de toekomst nieuwe mappen toe te voegen (of oude te verwijderen), klik je eenvoudig op het “Uploaden”-menu bovenaan de Foto’s-interface en kies je “Back-up van mappen maken”.

Voor zover bekend werkt de functie zowel in de desktopversie van Chrome als op ChromeOS. Wij zagen de functie al bij ons eerste bezoek aan Google Foto’s in de Chrome-browser op Windows 11. Zie je de functie niet meteen, dan moet je mogelijk nog even geduld hebben. Het kan enkele weken duren voordat zulke nieuwe functies voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Uitgelicht artikel Google foto's Google Photos Google Foto’s helpt binnenkort AI ontmaskeren
back-upsgooglegoogle chromegoogle foto's

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600