Nieuws

Eerste foto’s OnePlus 13 onthullen compleet vernieuwd design

OnePlus 13 gelekt design
© via Weibo
Via Weibo en later X zijn donderdag de eerste afbeeldingen van de OnePlus 13 opgedoken. Het vlaggenschiptoestel lijkt over een compleet vernieuwd design te beschikken.

De laatste maanden waren er al volop geruchten over de OnePlus 13 op het internet. Toch ontbrak er steeds één detail: het ontwerp van de vlaggenschiptelefoon. Dankzij Digital Chat Station (via Weibo) is ook dat mysterie nu opgelost. Via het Chinese socialemediaplatform verscheen donderdag de eerste afbeelding van de OnePlus 13, waarop we de achterkant van het toestel te zien krijgen. Wat vooral opvalt, is de compleet vernieuwde cameramodule.

Dit heeft OnePlus aangepast

Waar die module op de OnePlus 11 en 12 nog aan het frame vastzat, is dat bij de OnePlus 13 niet meer het geval. De ronde vorm blijft echter behouden en ook dit keer is er plaats voor drie camera’s en een flitser. Het kenmerkende Hasselblad-logo is nog steeds aanwezig, zij het nu aan de rechterzijde van de module. Onder dit logo loopt een streep door vanuit de module tot aan het frame.

We vermoeden dat de achterkant, net als voorgaande jaren, van glas is gemaakt, met op de zwarte versie een soort glinsterend houtnerfpatroon. Geruchtenmaker OnLeaks deelde via X ook een afbeelding van wat lijkt op een zilveren variant, met hetzelfde camera-eiland en de accentuerende streep onder het Hasselblad-logo. De afbeelding toont ook de OPPO Find X8, die op 24 oktober in China wordt onthuld.

Er zijn nog geen afbeeldingen van de voorzijde van het toestel gedeeld, althans niet door geruchtenmakers. OnePlus heeft zelf wel een afbeelding gedeeld van het scherm dat op de telefoon gebruikt wordt, de BOE X2, met een piekhelderheid van 4.500 nits. Dat scherm bevat mogelijk een ultrasone vingerafdrukscanner en zou 6,8 inch meten.

Specificaties OnePlus 13

OnePlus heeft bekendgemaakt dat de OnePlus 13 gebruikmaakt van Qualcomms nieuwste Snapdragon 8-chipset, die mogelijk als de Snapdragon 8 Elite door het leven gaat. Dit zijn nog enkele andere details die al bekend zijn:

  • 6.000mAh-batterij, 100W-snelladen (bedraad) of 50W via Qi (draadloos)
  • 6,8-inch-oledscherm (BOE X2), 4.500 nits piekhelderheid, 120Hz-beeldverversing, 2.160 Hz PWM-dimming
  • Beschikbaar met 12 of 16 GB RAM en 256 GB, 512 GB of 1 TB opslag

Net als OPPO lanceert ook OnePlus zijn vlaggenschiptelefoon voor eind oktober. Of dat al op 24 oktober gebeurt, is nog niet bekend. De internationale release verwachten we pas later dit najaar of zelfs pas in 2025.

mobieloneplusoneplus 13

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600