Nieuws

Instagram laat je nu direct nummers toevoegen aan Spotify

Instagram Spotify
© Instagram/Spotify
Instagram en Spotify hebben een update aangekondigd die het gemakkelijker maakt voor gebruikers om nummers toe te voegen aan hun Spotify-bibliotheek.

Gebruikers kunnen nu muziek die ze leuk vinden met een paar tikken op Instagram direct opslaan in Spotify. “We weten dat muziek echt overal is, en dus ook in je sociale mediafeeds. Daarom zijn we enthousiast om een nieuwe integratie met Instagram te introduceren, waarmee je eenvoudig nummers aan Spotify kunt toevoegen met slechts één tik”, liet Spotify weten aan 9to5Mac.

Wanneer gebruikers een post of Story met een nummer op Instagram zien, kunnen ze er voortaan niet alleen op tikken om meer informatie te krijgen, maar ook om het nummer aan Spotify toe te voegen, zonder de app te verlaten. De knop bevindt zich naast de speler voor het afspelen van een preview op Instagram.

Spotify- en Instagram-account koppelen

Om de functie te gebruiken, moeten gebruikers hun Spotify-account aan Instagram koppelen. Toegevoegde nummers verschijnen in de ‘Liked Songs’ en de ‘Your Library’-tab. De functie is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers. “Bij Spotify zoeken we altijd naar nieuwe manieren om artiesten en fans dichter bij elkaar te brengen. En met deze Instagram-integratie ontdekken gebruikers gemakkelijker hun favoriete muziek”, aldus Spotify.

TikTok heeft al een vergelijkbare functie. Vanop het kortefilmpjesplatform kan je al rechtstreeks muziek toevoegen aan je afspeellijsten in Spotify, Apple Music en Amazon Music. De nieuwe functie wordt wereldwijd uitgerold. Wil je er meteen van genieten? Check dan zeker of je de nieuwste versie van beide apps geïnstalleerd hebt.

Uitgelicht artikel Spotify mobiel app Nieuws Spotify lanceert audioboeken in het Nederlands, dit moet je erover weten
instagramontspanningspotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600