Nieuws

Sommige iPhone 16-eigenaars zien batterij snel leeglopen

iPhone 16 schermen
© Unsplash/Amanz
Een aantal iPhone 16-gebruikers meldt dat hun batterij wel heel snel leegloopt. Het probleem doet zich sporadisch voor sinds de update naar iOS 18.

Hoewel de iPhone 16 en iPhone 16 Pro een verbeterde batterijduur zouden moeten bieden, melden sommige gebruikers het tegenovergestelde, schrijft MacRumors. Volgens berichten op Apples forums en Reddit ervaren veel mensen een (te) snelle afname van de batterijcapaciteit. Ook wanneer de telefoon nauwelijks wordt gebruikt, zou het batterijpercentage abnormaal snel dalen.

Batterijduur op iOS 18

De eerste klachten waren er eigenlijk al tijdens de bètatestperiode van iOS 18. Vreemd genoeg blijven ze her en der opduiken nu de firmware officieel is uitgerold. Heel wat gebruikers merken op dat hun iPhone 16 of 16 Pro zelfs bij basistaken (zoals muziek spelen) aanzienlijk sneller leegloopt. Een Reddit-gebruiker gaf aan dat zijn batterijpercentage na slechts 2,5 uur luisteren naar muziek plots op 68% stond, terwijl een vergelijkbare activiteit met de iPhone 14 aanzienlijk minder batterij verbruikte.

Mogelijke oplossingen in zicht

Het merendeel van de gebruikers lijkt geen last te hebben van het batterijprobleem, terwijl anderen melden dat de iOS 18.1-bèta voor verbetering zorgde. Gelukkig zijn batterijproblemen niet ongewoon bij nieuwe iOS-releases en worden ze vaak verholpen met software-updates. Het is nu aan Apple om de oorzaak aan te pakken en de problemen op te lossen.

Uitgelicht artikel Het grote verschil tussen Spotify en Apple Music uitgelegd Apple schrapt slimme ring en twijfelt over elk jaar een nieuwe iPhone
appleiphone 16mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600