Nieuws

iPhone 16 Pro en Pro Max starten zomaar opnieuw op

iPhone 16 Pro Max
© Wongsakorn Napaeng / Shutterstock.com
Sinds de laatste software-update loopt de batterij niet meer leeg, maar starnt de iPhone 16 Pro enPro Max te pas en te onpas opnieuw op.

Deze zomer kondigde Apple de nieuwe iPhone 16-reeks aan. De toestellen zijn inmiddels een maand, sinds 20 september, te krijgen. Toch zitten er nog heel wat mankementen, die ervoor zorgen dat de ervaring niet bepaald aangenaam is. Daar hebben vooral de duurdere iPhone 16 Pro en Pro Max last van.

Eind vorige week berichtten we al dat eigenaars van de iPhone 16 Pro niet bepaald blij waren met de batterij van het toestel. Bij lichte taken zoals muziek luisteren meldden heel wat gebruikers dat de batterij snel leegloopt. Enkele gebruikers legden hun iPhone 16 Pro naast hun iPhone 14 en konden vaststellen dat de batterij wel heel snel leegloopt. Een update naar de bètaversie van iOS 18.1 loste het probleem voor sommige gebruikers op, maar bracht meteen een aantal nieuwe problemen met zich mee.

Ook na update nog problemen

Heel wat gebruikers ondervinden problemen met hun iPhone 16 Pro (Max)-toestel. Meerdere eigenaars zeggen dat het toestel het soms zomaar laat afweten, zonder duidelijk aanwijsbare reden. Terwijl ze het toestel gebruiken, stopt het plotseling met reageren op aanrakingen. Alsof dat nog niet vervelend genoeg is, start het toestel daarna ook nog eens opnieuw op. Sommige gebruikers melden dat het toestel opnieuw opstart terwijl het vergrendeld in hun zak of tas zit.

Uitgelicht artikel iPhone 16 schermen Sommige iPhone 16-eigenaars zien batterij snel leeglopen

De crashes lijken niet erg wijdverspreid te zijn, maar bezorgen toch heel wat gebruikers kopzorgen. Wie denkt dat een software-update het probleem verhelpt, moeten we voorlopig teleurstellen. Het probleem doet zich zowel in iOS 18 als 18.1 voor. Hetzelfde geldt voor de bètaversies.

Ondervind jij dit probleem ook? Dan kan het helpen om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Bij het opnieuw instellen van je telefoon negeer je dan de iCloud-back-up. Vermoed wordt namelijk dat het terugzetten van die back-up voor problemen zorgt. Een andere optie is natuurlijk om te wachten op een software-update waarin Apple dit probleem verhelpt.

Eenzelfde probleem doet zich voor in de camera-app: ook daar gaat iets fout, maar is niet precies duidelijk wat. Bij heel wat gebruikers zorgt de camera-app ervoor dat de telefoon opnieuw opstart. Ook daar zou een software-update voor een oplossing kunnen zorgen, maar wanneer die er komt is momenteel niet geweten.

appleios 18iphone 16iphone 16 promobielsmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600