Nieuws

OnePlus onthult design en lanceringsdatum OnePlus 13

OnePlus 13 zwart
© OnePlus
OnePlus onthult in een teaservideo op het Chinese socialemediaplatform Weibo zowel het design als de lanceringsdatum van zijn aanstaande vlaggenschiptelefoon.

Eind deze zomer hintte een OnePlus-topman al op een oktoberlancering van de OnePlus 13. Een officiële lanceringsdatum werd echter niet genoemd, maar via Weibo is daar nu een antwoord op gekomen. Op 31 oktober presenteert OnePlus zijn nieuwe vlaggenschipsmartphone. De release in België en Nederland laat waarschijnlijk nog iets langer op zich wachten; die vindt meestal ruim een maand later plaats dan de onthulling in China.

Break of Dawn-ontwerp

Break of Dawn, oftewel de zonsopkomst in de ochtend, is de naam die OnePlus aan het ontwerp van de 13 heeft gegeven. Het is een “eerbetoon aan de moed om doorbraken te realiseren”, zo klinkt het op Weibo.

OnePlus maakt relatief veel ophef voor wat lijkt op slechts enkele kleine aanpassingen aan het ontwerp van zijn aanstaande vlaggenschip. Achterop bevindt zich nog steeds een ronde cameramodule met ruimte voor drie camera’s en een flitser, maar de module is niet langer aan het frame bevestigd. Naast de cameramodule zien we nog het Hasselblad-logo met een accentuerende streep.

De teaservideo onthult verder dat de behuizing een rechthoekige vorm heeft, zoals ook te zien was bij de OnePlus Nord 4. Daarnaast lijkt het erop dat het metalen frame een glanzende afwerking heeft. Uit de video blijkt tevens dat de zwarte variant van de OnePlus 13 achterop een matte afwerking heeft met patronen geïnspireerd op de natuur, een kenmerk dat we al kennen van eerdere vlaggenschepen van het Chinese merk. De OnePlus 13 verschijnt ook in wit en blauw, beide met een zilverkleurig frame, terwijl het frame van de zwarte variant donkergrijs tot zwart is.

Een laatste detail dat in de video wordt bevestigd, is dat de kenmerkende alert-slider ook dit jaar weer terugkeert. Met deze schuifknop kun je schakelen tussen verschillende stiltemodi van Android, vergelijkbaar met de Mute Switch van Apple.

Eerste specificaties bekend

De volledige specificatielijst van de OnePlus 13 moet nog bekendgemaakt worden, maar OnePlus heeft al enkele details bevestigd. Zo maakt het toestel gebruik van de Snapdragon 8 Gen 4/8 Elite-chipset en BOE’s nieuwe X2-oledscherm.

Volgens eerdere berichten is het toestel verder uitgerust met een 6.000mAh-batterij, die met 100 W bedraad of 50 W draadloos kan worden opgeladen. Het camerasysteem zou bestaan uit drie 50MP-sensoren. Tot slot is het toestel stof- en waterbestendig volgens de IP68/69-norm.

Op 31 oktober zal blijken of de gelekte details kloppen. Waarschijnlijk duurt het daarna nog tot december of begin 2025 voordat het toestel in de winkels ligt.

mobieloneplusoneplus 13

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600