Nieuws

Sonos werkt aan nog prijzigere Ace-hoofdtelefoon

Sonos Ace wit
© Sonos
In navolging van de lancering van de Ace, werkt de Amerikaanse audiogigant Sonos al aan een nieuwe, meer premium over-ear hoofdtelefoon. Dat zegt Sonos-analist Mark Gurman.

Na jaren van geruchten presenteerde Sonos dit voorjaar zijn eerste hoofdtelefoon: de Ace. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de lancering is grotendeels uitgelopen op een fiasco. Diverse problemen met de Sonos-app hebben het imago van de Ace beschadigd, zelfs zodanig dat de Amerikaanse audiogigant tot op heden slechts 200.000 exemplaren van de over-ear-hoofdtelefoon heeft verkocht, aldus Gurman. Volgens de analist blijft Sonos echter vastberaden om een succesvolle hoofdtelefoon op de markt te brengen. Hiervoor werkt het momenteel aan een over-ear-hoofdtelefoon die nog luxueuzer moet worden.

Gurman geeft aan dat Sonos de nieuwe hoofdtelefoon boven de Ace wil positioneren. Dat betekent echter niet dat de hoofdtelefoon veel duurder zal zijn dan de Ace. Gelijktijdig met de lancering van de luxere hoofdtelefoon verlaagt Sonos de prijs van de Ace met ongeveer 50 dollar. De nieuwe hoofdtelefoon zou vervolgens voor 450 dollar op de markt worden gebracht.

Interne discussies

Intern heerst er scepsis over de plannen, zegt Gurman, die meldt dat men zich afvraagt of een luxere hoofdtelefoon daadwerkelijk meer klanten zal aantrekken. “Uit de gesprekken blijkt dat het bedrijf zich realiseert dat er een probleem is”, aldus Gurman.

De vraag is immers of een model boven de Ace het probleem zal oplossen. De markt voor over-ear-hoofdtelefoons is simpelweg oververzadigd, ook in het topsegment. Bose en Sony domineren qua verkoopaantallen in dit segment. Dit heeft onder andere te maken met het prijskaartje van hun hoofdtelefoons, dat tussen de 200 en 300 euro ligt. In Europa is de Ace momenteel te koop voor 499 euro, vergelijkbaar met de prijs van de AirPods Max van Apple.

Vermoedelijk hebben de problemen met de app bijgedragen aan de tegenvallende verkoopcijfers van de Ace, maar ook het hoge prijskaartje speelt hierin een rol. Dat Sonos van plan is de prijs te verlagen, is in dat opzicht alleen maar goed nieuws.

Uitgelicht artikel Sonos Ace wit Sonos Ace review: torenhoge verwachtingen waargemaakt?

Nieuwe Sonos-producten

Sonos heeft inmiddels de introductie van nieuwe producten hervat, nadat deze eerder waren uitgesteld door problemen met de nieuwe Sonos-app. Vorige week lanceerde het onverwachts de nieuwe Arc Ultra-soundbar en Sub 4. Er wordt verwacht dat de Amerikaanse audiogigant later ook een streamingbox zal uitbrengen om de concurrentie aan te gaan met de Apple TV 4K en Google’s TV Streamer.

audioontspanningsonossonos ace

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600