Nieuws

Googles Circle to Search komt naar Motorola-telefoons

Circle to Search Google logo
© Google
Binnenkort werken diverse AI-features van Google ook op toestellen van Motorola. Circle to Search is een van de functies die Motorola aankondigt.

Circle to Search is al sinds het voorjaar beschikbaar op diverse Google- en Samsung-telefoons en is eigenlijk de opvolger van Google Lens. Net als bij Google Lens kan je met Circle to Search gemakkelijk elementen op je scherm via Google opzoeken. Het grote verschil tussen de Lens-app en CtS is dat je met Circle to Search veel gerichter kunt zoeken. Zoals de naam doet vermoeden, kan je simpelweg iets omcirkelen, onderstrepen of inkleuren om het via Google te zoeken.

Circle to Search is bovendien in elke app beschikbaar. Houd simpelweg de homeknop ingedrukt en de AI-zoekfunctie verschijnt in beeld – mits je telefoon dit ondersteunt, natuurlijk. Met de AI kan je overigens meer doen dan alleen beelden via Google opzoeken. Onlangs kreeg het AI-systeem namelijk een upgrade met een muziekknop. Als je op deze knop drukt, luistert de AI naar de muziek die wordt afgespeeld en probeert het te raden om welk nummer het gaat.

Zoals gezegd was CtS eerst alleen beschikbaar op toestellen van Google en Samsung. Recent voegde Xiaomi zich bij het lijstje met de 14T-serie, en nu is ook Motorola aan de beurt, zo laat het bedrijf weten via een persbericht. Volgens de Lenovo-dochter krijgen alleen “geselecteerde toestellen” de nieuwe zoekfunctie. Het is bekend dat de Motorola Razr 50 een van die toestellen is.

Gemini Live

Motorola noemt in zijn persbericht ook nog enkele andere functies, waaronder Gemini Live. Dit is de ‘conversationele’ variant van Googles AI-chatbot die natuurlijke gesprekken mogelijk moet maken. De AI maakt het mogelijk om heen en weer te praten, zodat je bijvoorbeeld met de AI kunt brainstormen over een reis of ander idee dat je hebt.

Gemini Live is, in tegenstelling tot CtS, niet exclusief voor toestellen van bepaalde merken. Alle telefoons die de Gemini-app kunnen draaien, beschikken over het Live-systeem. Sinds kort is het niet meer nodig om ervoor te betalen. Het is nu zelfs mogelijk om de AI in het Nederlands te gebruiken.

aiCircle to Searchgeminigemini livegooglegoogle geminimotorola

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600