Nieuws

Tesla en Intel ontkennen: “Brengen China niet in kaart om te spioneren”

Intel
© iStock / JHVEPhoto
Tesla en Intel ontkennen met klem dat zij China via hun producten in kaart willen brengen en voor het Westen spioneren. Vorige week had Peking minstens één 'anoniem' buitenlands bedrijf daarvan beschuldigd.

Het Chinese Ministerie van Staatsveiligheid (MSS) heeft de voorbije week een anoniem buitenlands bedrijf aangeklaagd voor het verzamelen van geografische gegevens in het kader van een slim autoproject, met mogelijke spionage als gevolg.

China stelt dat het verzamelen van nauwkeurige geografische data, inclusief gevoelige militaire locaties, een risico vormt. De MSS beweerde dat het bedrijf data controleerde en naar het buitenland verplaatste, zonder toezicht.

Tesla en Intel ontkennen, TSMC onder vuur

Tesla’s vicepresident in China, Grace Tao, reageerde via Weibo en benadrukte dat Tesla altijd voldoet aan lokale regelgeving. Intels dochteronderneming Mobileye gaf ook aan dat het voldoet aan data- en wettelijke eisen in China.

Tegelijkertijd ligt TSMC onder vuur bij het Amerikaanse ministerie van Handel wegens verdenkingen dat het exportbeperkingen zou hebben omzeild om chips voor Huawei te produceren. TSMC ontkent deze beschuldigingen en benadrukt dat ze een bijzonder streng controlesysteem hanteren voor exportregelgeving.

Uitgelicht artikel Qualcomm snapdragon Qualcomm laat overname Intel afhangen van nieuwe president VS
businessinteltesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600