Nieuws

Ook ASUS-laptops hebben problemen met Windows 11 24H2

ASUS laptop logo
© GiorgioMagini / iStock
Verschillende modellen van ASUS-laptops crashen na het installeren van de laatste Windows-versie. Microsoft en ASUS zoeken samen een oplossing.

Heb je een ASUS-laptop en wil je die zo snel mogelijk upgraden naar Windows 11 24H2? Dat is pech, want je zal nog even moeten wachten. Bij het updaten loopt er op ASUS-toestellen iets verkeerd waardoor gebruikers een blauw scherm te zien krijgen. Microsoft rolt de update daarom voorlopig niet uit naar ASUS-toestellen.

Het probleem lijkt zich niet bij alle laptops voor te doen, maar speelt vooral op laptops met modelnummers X415KA en X515KA. Voor zover Microsoft kan zien, lukt het op deze toestellen niet om de update helemaal te vervolledigen. Halverwege valt het proces stil en krijgen gebruikers een Blue Screen of Death of BSOD te zien.

Op zoek naar een oplossing

Microsoft en ASUS laten weten dat ze samen naar een oplossing voor het probleem zoeken. Eenmaal de bedrijven een oplossing vinden, komt de update weer tevoorschijn op de betrokken toestellen. Microsoft raadt in tussentijd af om de update naar Windows 11 24H2 zelf te installeren. Wie de software zelf op een USB-stick zet en handmatig installeert, loopt bijna zeker tegen problemen aan.

Nog problemen met Windows 11 24H2

Het is niet de eerste keer dat er problemen opduiken in de meest recente Windows-versie. Eerder bleek al dat SSD’s van Western Digital voor problemen zorgden met Windows 11 24H2. Die problemen kan je inmiddels oplossen, door de firmware van de SSD te patchen. Daarnaast kampten verschillende laptops en pc’s met Intel-chips met problemen. Daar zorgden verouderde audiodrivers voor regelmatige crashes. Dat probleem werd inmiddels opgelost met nieuwe drivers, waardoor het OS niet meer crasht.

Uitgelicht artikel Windows 11 update Update naar Windows 11 24H2 bezorgt veel gebruikers hoofdpijn

Los van blauwe schermen en andere crashes doet de nieuwe Windows 11 24H2 het nog steeds niet denderend. Ook gamers botsen op problemen, waarbij ze merken dat hun pc minder goed presteert dan voor de update. Daarnaast maakt het nieuwe OS ook een foutje in de cache. Er wordt namelijk gerapporteerd dat er 8,93 GB aan updatebestanden bijgehouden wordt en die bestanden kunnen niet verwijderd worden. Dit probleem werd nog niet opgelost. Aangezien de pc wel bruikbaar is met dit mankement, heeft het ook niet de hoogste prioriteit.  

asusmicrosoftWindowsWindows 11 24H2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600