Nieuws

Netflix trekt de stekker uit gamestudio Team Blue

Netflix logo
© Unsplash / Venti Views
Team Blue, de AAA-gamestudio van Netflix, sluit de deuren. Nochtans had het streamingplatform de voorbije jaren heel wat ronkende namen binnengehaald.

Het bedrijf bevestigde het nieuws aan Game File. Het is toch een wat opvallende wending, gezien de ambitie van Netflix om de AAA-gamingmarkt te veroveren. Het videoplatform was er dan ook in geslaagd om grote namen uit de gamewereld in te lijven. In 2022 haalde de streamingdienst Chacko Sonny (voormalig hoofd van Overwatch) binnen om de leiding te nemen over Team Blue. Al snel volgden de aanstellingen van Joseph Staten (een ex-executive van Halo), als Creative Director, en Rafael Grassetti (de artdirector van God of War).

Staten had destijds aangegeven dat het team werkte aan een multiplatform AAA-game met een origineel concept. Nu zijn de executives echter niet langer in dienst bij het bedrijf en is Team Blue inmiddels opgedoekt.

Mobiele game rond Stranger Things

Netflix begon zijn avontuur in de gamingwereld in 2017 met een mobiele game geïnspireerd op Stranger Things. De focus lag lange tijd op het verkrijgen van mobiele publicatierechten voor gerespecteerde indie-titels, zoals Into the Breach en Terra Nil. In 2023 waren er bijna 90 titels in ontwikkeling, zowel in eigen beheer als met partners. Deze games zijn toegankelijk via de Netflix-app en kunnen direct op je apparaat gespeeld worden, wat naadloos aansluit bij de streamingstrategie van het bedrijf.

De ambities rond Team Blue pasten daar echter minder goed in, wat deze beslissing minder verrassend maakt. Het financieren van de ontwikkeling van een multiplatform AAA-game was wellicht veel ambitieuzer en risicovoller dan Netflix had gedacht.

Uitgelicht artikel Netflix Netflix noteert recordgroei: 8 miljoen abonnees erbij
netflixontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600