Nieuws

WhatsApp laat je contacten toevoegen vanop elk toestel

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
Straks zal je vanop elk apparaat WhatsApp-contacten kunnen toevoegen. Tot nog toe kon dat alleen op je primaire toestel, doorgaans je smartphone.

Het blijft nu eenmaal een van de ergernissen aan WhatsApp: in tegenstelling tot Messenger (dat nochtans ook uit de Meta-stal), verhuizen je bericht niet allemaal mee als je naar een ander apparaat overschakelt. Je kan daarvoor wel WhatsApp Web laten synchroniseren, maar nieuwe contactpersonen toevoegen kon vooralsnog enkel via je primair apparaat: je smartphone. Een update zal gebruikers in staat stellen om contacten toe te voegen en te beheren via de webclient, op een Windows-pc en “uiteindelijk andere gekoppelde apparaten.” Dat meldt Engadget.

Daarnaast zullen gebruikers een contact exclusief voor WhatsApp kunnen opslaan, zonder dat dit gesynchroniseerd hoeft te worden met een telefoon. Dat is handig voor wie een toestel deelt met anderen of voor degenen die zowel werk- als persoonlijke WhatsApp-accounts op hetzelfde apparaat beheren. Meta stelt dat dit ook het probleem oplost van mensen die al hun contacten kwijtraken wanneer ze hun telefoon verliezen, aangezien de contacten volledig hersteld kunnen worden.

Richting ‘heilige graal’: gebruikersnamen?

Nog beter? Het bedrijf zegt dat dit de eerste stap is naar wat velen beschouwen als de “heilige graal” van mogelijke verbeteringen. WhatsApp krijgt gebruikersnamen, zodat je niet langer iemand hoeft op te slaan via een telefoonnummer. Meta zegt dat dit “een extra mate van privacy” zal bieden, omdat je dan een gebruikersnaam kunt delen zonder een telefoonnummer prijs te geven. 

De ‘multi-apparaat-contacttool’ zal “in de komende weken en maanden geleidelijk worden uitgerold.” Er is geen verwachte datum voor de invoering van de specifieke gebruikersnamen. WhatsApp is de laatste tijd druk bezig geweest, in de hoop zijn stevige userbase (van meer dan 2 miljard dagelijkse gebruikers) te behouden en als het kan nog verder uit te breiden. De app heeft onlangs verbeterde videobeldiensten en ondersteuning voor passkeys op iOS onthuld.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp rolt functie uit die spamberichten beteugelt
mobielontspanningwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600