Nieuws

Nieuwe iPad Mini vanaf nu te krijgen

iPad Mini
© Apple
Vorige week kondigde Apple de nieuwe iPad Mini aan. Vanaf vandaag ligt het toestel in de winkel en kan je het thuis laten leveren.

Na drie jaar is het eindelijk zo ver: Apple brengt een nieuwe iPad Mini uit. Het toestel werd vorige week aangekondigd. Daardoor komen we ondertussen uit op de zevende generatie mini-iPads. Het toestel verbetert zijn voorganger op een aantal cruciale punten. Apple verandert echter niet teveel aan het succesrecept.

Zelfde buitenkant, betere binnenkant

Langs buiten zal je maar met moeite kunnen zeggen dat het om een gloednieuwe iPad gaat. Het uiterlijk van de iPad Mini verandert namelijk niet. Het scherm is nog steeds 8,3 inch groot en het gaat nog steeds om een lcd-scherm. De iPad wordt ook niet dunner, maar voelt dus exact hetzelfde aan als de iPad Mini die gebruikers nu al kennen.

De iPad Mini in het blauw. © Apple

Niet om te zeggen dat Apple de iPad Mini geen upgrade gaf. Dat gebeurde wel, maar dan vooral onderhuids. Zo zit er een nieuwe chipset in het toestel, de A17 Pro. Die chip kunnen we van de iPhone 15 Pro en Pro Max. In de vorige iPad Mini zat nog een A15 Bionic. De processor is deze keer maar liefst 30 procent sneller, terwijl de GPU 25% sneller rekent. De tablet werkt daardoor sneller.

Bovendien is de iPad Mini ook klaar om AI-functies te gebruiken. In de chip zit ook een Neural Engine. Op termijn zal je die kunnen gebruiken om allerlei AI-functies vlot en efficiënt uit te voeren. Wel zal je nog even moeten wachten voor die AI-functies er zijn. Apple brengt ze binnenkort uit in de Verenigde Staten, maar liet niets weten over een Europese uitrol. De kans is dus groot dat Apple Intelligence hier iets langer op zich laat wachten.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Mini is te krijgen in vier kleuren: spacegrijs, blauw, paars en sterrenlicht. Het goedkoopste model kost je 609 euro voor 128 GB opslaggeheugen. Voor 256 GB ligt de prijs op 739 euro, terwijl je voor een halve terabyte 989 euro neertelt. Standaard is het toestel uitgerust met wifi. Wil je een SIM in de iPad kunnen steken om te surfen op het mobiele netwerk? Dan betaal je 170 euro bovenop de basisprijs.

Accessoires voor de iPad Mini

Daarnaast kan je ook een aantal accessoires krijgen bij de iPad. Zo werkt het toestel met de nieuwste Apple Pencil Pro en de Apple Pencil met usb-c. Het Pro-pennetje kost 149 euro, de normale pen kost er 89. Voor 69 euro kan je tenslotte een Smart Folio bij het apparaat voegen. Die slimme hoezen zijn te krijgen in vier kleuren: houtskoolgrijs, saliegroen, denim en lichtviolet. Goed om te weten is trouwens dat Apple wel een laadkabel bijlevert, maar geen opladerblokje. Heb je dat niet in huis, dan zal je dat nog even in huis moeten halen.

appleipadipad minimobieltablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600