Nieuws

Apple zou aparte App Store voor games willen openen

App Store apple prijsstijging
© Unsplash / James Yarema
Apple heeft meer en meer aandacht voor games. Het bedrijf denkt er zelfs aan om games apart aan te bieden, in een eigen winkel.

Wie spelletjes wil spelen op een computer, installeert er best Windows op. Apple spendeerde historisch gezien redelijk weinig aandacht aan gaming, waardoor meeste gamers resoluut voor een Windows-toestel kiezen. Cupertino heeft echter steeds meer aandacht voor videogames. De iPhone-fabrikant maakt zijn Macbooks niet alleen beter geschikt om spelletjes te spelen, maar brengt tegenwoordig ook flink wat games naar de smartphones en tablets.

Momenteel zijn die spelletjes nog te vinden in de App Store, maar dat zou binnenkort kunnen veranderen. Volgens 9to5Mac werkt Apple aan een nieuwe appwinkel die de concurrentie met die van Xbox moet aangaan. De nieuwe appwinkel zou meteen een aantal handige integraties bevatten. Het Game Center-profiel zou, samen met alle achievements, uitdagingen en leaderboards, een prominente plek krijgen in de spelletjeswinkel.

Spelletjes die je via de spellenwinkel van Apple installeert, zijn meteen aangesloten op de diensten van Apple. Dat moet het makkelijk maken om te chatten of bellen terwijl je aan het gamen bent. Tegelijkertijd zouden de games ook kunnen opduiken in iMessage-conversaties of FaceTime-gesprekken.

Apple Arcade

In de vernieuwde gamewinkel zou bovendien speciale aandacht zijn voor Apple Arcade. Dat abonnement biedt Apple momenteel aan voor iedereen die spelletjes wenst te spelen voor een vast, maandelijks bedrag. Wie aangesloten is bij die dienst, kan vrij kiezen uit een uitgebreide catalogus van games om meteen te installeren en te beginnen spelen.

Wanneer de gamingwinkel zijn intrede zou maken, dat blijft echter de vraag. Het is goed mogelijk dat Apple de winkel in een toekomstige iOS 18-update steekt. Anderzijds is het ook mogelijk dat het wat langer wacht om de ingrijpende verandering door te voeren. De vernieuwde spellenwinkel zou even goed onderdeel kunnen uitmaken van iOS 19, maar daar is dus geen zekerheid over.

app storeapplegamingmobielontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600