Nieuws

Google en Qualcomm gaan AI-systemen maken voor in de auto

Qualcomm
© Qualcomm
Qualcomm en Google gaan samenwerken aan een nieuw ontwikkelingssysteem voor AI-stemassistenten in de autosector. Het is gebaseerd op het Android Automotive OS (AAOS).

Qualcomm heeft het project aangekondigd op zijn website. Samen met Google wil de chipmaker autofabrikanten nieuwe tools aanreiken om hun eigen stemassistenten te ontwikkelen.

Concreet zal Qualcomm zijn Snapdragon Digital Chassis combineren met Google Cloud en AAOS om AI-gestuurde digitale cockpits te creëren. Bovendien introduceerde Qualcomm twee nieuwe chips: de Snapdragon Cockpit Elite voor dashboards en de Snapdragon Ride Elite voor autonome rijfuncties.

Stemassistenten op maat

De samenwerking tussen Google en Qualcomm laat constructeurs toe om een stemassistent te ontwikkelen die helemaal in het merkbeeld past en aan alle behoeften voldoet. Bestuurders en passagiers zouden dan op termijn moeten kunnen genieten van praktische stemassistenten, interactieve kaarten en real-time updates, zonder dat ze hun smartphone moeten gebruiken.

Sommige autofabrikanten zetten zelf al stappen in die richting, door zelf ontwikkelingssystemen te bedenken of een beroep te doen op bestaande tools. Volkswagen kondigde eerder plannen aan om ChatGPT in zijn auto’s te integreren. Inmiddels draait AAOS in voertuigen van onder andere Chevrolet, Honda, Volvo en Rivian.

Connected Cargooglequalcomm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600