Nieuws

Google Calendar voor het web krijgt dark mode

Google Calendar dark mode
© Google
De webversie van Google Calendar krijgt eindelijk een dark mode. Het is een onderdeel van de vernieuwde Material You-redesign, die de toegankelijkheid wil vergroten.

Deze grote update rond Material You wordt de komende weken uitgerold en moet voor een moderner en gebruiksvriendelijker ontwerp zorgen binnen Googles webapplicaties.

Dark mode voor Google Calendar

De opvallendste toevoeging voor de webversie van Google Calendar is een nieuwe donkere modus. Gebruikers kunnen kiezen uit drie aanpasbare thema-opties: Licht, Donker en Apparaatstandaard. Deze thema-instellingen zijn eenvoudig aan te passen via het tandwielpictogram in de instellingen, maar de functie is mogelijk nog niet voor iedereen beschikbaar. Vooral de donkere modus maakt de interface zachter aan de ogen in omgevingen met weinig licht. Gebruikers vragen er al jaren om, vooral nadat de mobiele versie van Google Calendar in 2019 wél een donkere modus kreeg.

Material You-design

De vernieuwing van Google Calendar omvat verschillende visuele aanpassingen, volgens de designtaal van Material You. Het opfrissende ontwerp introduceert knoppen, dialoogvensters en zijbalken met een betere toegankelijkheid. De kalenderview bevindt zich nu in een container met afgeronde hoeken en de bovenste menubalk en zijbalken krijgen een rustgevende, lichtblauwe achtergrond. Daarnaast is de typografie opgefrist, wat zorgt voor beter leesbare en gemakkelijker te navigeren begeleidende tekst.

De veranderingen passen Google Calendar visueel aan bij andere Google Workspace-apps, wat zorgt voor een consistentere gebruikerservaring over verschillende platforms heen.

Potentiële problemen met extensies

Google waarschuwt gebruikers dat de introductie van de nieuwe Material You-omgeving problemen kan veroorzaken bij Chrome-extensies. Sommigen werken mogelijk niet naar behoren in de donkere modus en daar kan de zoekgigant bitter weinig aan doen, klinkt het. Google raadt aan om in zo’n geval contact op te nemen met de ontwikkelaars van de extensies om problemen op te lossen.

Uitgelicht artikel Google Chrome Google laat bedrijven hun eigen Chrome-extensiewinkel inrichten
dark modegoogle calendarMaterial You

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600