Nieuws

Apple kondigt grootse Mac-week aan, dit weten we al

Mac Mini
© Unsplash / Teddy GR
“We hebben een spannende week met aankondigingen voor de boeg”, zegt Apple marketing-topman Greg Joswiak. Joswiak zegt dat je best je agenda ‘macced’.

Joswiak hint via een post op X op een week vol Mac-aankondigingen. Wat er precies aan zit te komen, laat de Apple-topman nog in het midden. Volgens Joswiak volgt maandag de eerste aankondiging, maar ook de dagen daarna staan in het teken van Mac-onthullingen. Een keynote, zoals bij de recente introductie van nieuwe iPhones en Apple Watches, is niet te verwachten. Die worden meestal ruim van tevoren aangekondigd, en bovendien heeft de technologiereus de laatste jaren vrijwel alle Mac-producten via persberichten gelanceerd.

Apple Silicon M4

Er worden geen al te grootse aankondigingen verwacht. Apple-analist Mark Gurman meldde begin deze maand al dat de nieuwe Mac-modellen eraan komen. Volgens Gurman gaat het om een nieuwe instapvariant van de 14-inch MacBook Pro, high-endvarianten van de 14- en 16-inch MacBook Pro, een nieuwe iMac en een nieuwe Mac Mini.

Voor de MacBook Pro’s en iMac blijven de upgrades mogelijk beperkt tot de snellere M4-chip. Voor de high-endvarianten van de MacBook Pro heeft Apple naar verluidt de M4 Pro- en M4 Max-chipsets klaarstaan. De Mac Mini zou daarentegen een volledig vernieuwd ontwerp krijgen en bijna net zo groot zijn als de Apple TV 4K-streamingbox. Ook in de nieuwe Mac Mini plaatst Apple de M4 (Pro)-chipset, naar verluidt met ten minste 16 GB RAM, waar dat nu nog 8 GB is. Het compactere ontwerp gaat mogelijk wel ten koste van de usb-a-poorten: de Pro-variant krijgt vijf usb-c-aansluitingen.

De Apple-analist hintte afgelopen week ook op de lancering van nieuwe Mac-accessoires. Het gaat om kleine upgrades voor Apples Magic Keyboard, Magic Mouse en Magic Trackpad. Na de upgrade beschikken ze in elk geval over usb-c-aansluitingen. Of er verder iets verandert, is nog niet bekend.

Wacht met je Mac-aankopen

Hoeveel de nieuwe Mac-modellen gaan kosten, blijft voorlopig onduidelijk. Wel staat vast dat het de moeite waard kan zijn om te overwegen een ouder model met de M3-chip aan te schaffen. De prijzen van die modellen worden namelijk verlaagd nadat de nieuwste Macs zijn gelanceerd. Let er echter op dat de voorraden meestal vrij beperkt zijn: het kan zijn dat de oude MacBooks, iMac of Mac Mini al na enkele weken of maanden zijn uitverkocht.

Uitgelicht artikel MacBook Pro Apples M4 MacBook Pro is misschien al gelekt in Rusland
appleapple silicon m4imacmac minimacbookmacbook pro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600