Nieuws

Google Foto’s kan zeggen of beelden met AI bewerkt zijn

Google Foto's
© Google
Beelden die met AI zijn bewerkt, zullen in Google Foto's als dusdanig gelabeld worden. Naast de al aanwezige metadata voor artificiële beelden, voegt Google nu ook een tekstuele waarschuwing toe.

Volgens een voorbeeld op de blog van Google wordt er een ‘AI Info’-onderdeel toegevoegd aan het afbeeldingsdetailscherm. Daarin zal ook vermeld worden welke AI-tool gebruikt werd om het beeld te bewerken. Verder zal het systeem aangeven wanneer een afbeelding is aangepast met generatieve AI of wanneer het om een samengestelde afbeelding gaat (bijvoorbeeld met de Best Take-functie, zonder dat generatieve AI gebruikt is).

Google Foto’s en AI-tools

Nadat Google eerder tools zoals de Magic Editor in de lente introduceerde en AI toevoegde aan zijn video-editor in september, zorgt de zoekgigant nu dus voor een tool om artificiële inhoud te identificeren. De nieuwe tekstuele toevoeging moet voor meer transparantie zorgen. Het extra onderdeel in de metadata van beelden in Google Foto’s, zal vanaf volgende week verschijnen in de nieuwste versie van de app. De feature biedt gebruikers extra inzicht in hoe beelden zijn bewerkt, en misschien wel het allerbelangrijkste: het helpt hen bij het herkennen van door AI gemanipuleerde content.

Dat Google een populair beeldplatform als Google Foto’s van een detectiesysteem voorziet, is alleen maar goed nieuws. Door AI bewerkte content wordt steeds talrijker, nu zowat alle grote techbedrijven het afgelopen jaar AI-tools in hun softwareproducten gestopt hebben.

Uitgelicht artikel Google Foto's Google Foto’s maakt voortaan back-ups van foto’s op je pc
aigooglegoogle foto'smobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600