Partnerinfo

Welk Surfshark-abonnement heb je nodig? De verschillen uitgelegd 

Surfshark abonnement
© Unsplash
Zie je door de bomen het bos niet meer? We leggen uit wat de verschillen zijn tussen alle Surfshark-abonnementen.

VPN-diensten zoals Surfshark bieden vaak verschillende abonnementen aan waardoor het soms lastig wordt om een keuze te maken. Je wilt natuurlijk niet betalen voor functies die je toch niet gebruikt, of net een abonnement kiezen waarin een bepaalde functie mist. 

We leggen hier uit wat de verschillen zijn tussen de abonnementen van Surfshark, en helpen je op weg om de juiste keuze te maken. 

Starter, One of One+?

Surfshark biedt 3 verschillende abonnementstypes aan: Starter, One en One+. Elk type biedt net wat meer functies dan de vorige, maar heb je al die functies wel nodig?

SurfsharkStarterOneOne+
VPNJaJaJa
Alternative IDJaJaJa
AntivirusNeeJaJa
AlertNeeJaJa
SearchNeeJaJa
IncogniNeeNeeJa
PrijsVanaf €2,19/maand Vanaf €2,69/maand Vanaf €4,29/maand 

De prijzen van de abonnementen dalen naargelang de duur van je abonnement. Als je voor een 2-jarig abonnement kiest, kom je omgerekend goedkoper uit dan met het maandelijks abonnement. 

Surfshark Starter 

Surfshark Starter is het basispakket van Surfshark, en zoals de naam al doet vermoeden is dit pakket ideaal voor beginners. Surfshark Starter biedt enkel de essentiële functies om je privacy en online veiligheid te verbeteren: VPN en Alternative ID. 

Een VPN verandert je IP-adres en verbergt je locatie. Zo kan je zonder zorgen websites bezoeken en kan er niemand meekijken. Zonder VPN kan je ISP perfect zien welke websites je allemaal bezoekt, zelfs als je incognito surft. 

Hiernaast kan je met een VPN ook websites bezoeken die normaal gesproken in België of Nederland niet beschikbaar zijn. Dit komt omdat een VPN je internetverkeer via een server in een ander land leidt, waardoor het lijkt alsof je vanuit dat land verbinding maakt. Hierdoor kan je toegang krijgen tot geografisch geblokkeerde inhoud, zoals nieuwswebsites, of sociale media die alleen in bepaalde regio’s beschikbaar zijn en zelfs uitgebreidere bibliotheken bij streamingdiensten zoals Netflix. 

Surfshark biedt meer dan 3200 servers in meer dan 100 landen. Je kan de VPN op al je apparaten gebruiken, en zelfs gelijktijdig verbinding maken. De VPN van Surfshark biedt ook een advertentieblocker en cookieblocker. 

Naast de VPN, is Alternative ID ook inbegrepen bij Surfshark Starter. Met Alternative ID kan je een fictief e-mailadres en persoonlijke gegevens genereren. Die kan je gebruiken voor websites die je niet vertrouwt, en zo voorkom je ook ineens dat je opgelicht of allerlei spammails in je inbox krijgt.

Surfshark One

Met een Surfshark One-abonnement krijg je alles van het Starter-plan, plus extra functies zoals Antivirus, Alert en Search. 

Surfshark Antivirus doet wat de naam doet vermoeden: het is antivirussoftware die je apparaten voortdurend scant en beschermt deze tegen virussen, malware en spyware. Hiernaast kan je met Antivirus ook bepalen welke apps toegang hebben tot je webcam, en welke niet. 

Surfshark Alert brengt je op de hoogte als een van je e-mailadressen, wachtwoorden, ID’s of kredietkaardgegevens online uitlekt. Zo weet je precies wanneer het hoog tijd is om extra beveiligingsmaatregelen te treffen 

Surfshark Search is de zoekmachine van Surfshark. Met deze zoekmachine krijg je geen reclames te zien en krijg je resultaten in de door jou gekozen regio. De organische zoekresultaten worden ook niet beïnvloed door eerdere zoekopdrachten. 

Surfshark One+

Surfshark One+ is het meest uitgebreide Surfshark abonnement. Je krijgt alles van Surfshark Starter en Surfshark One, plus nog een extra functie: Surfshark Incogni. 

Met Surfshark Incogni is het makkelijker dan ooit om je gegevens uit een database te laten verwijderen. Incogni neemt namens jou contact op met de gegevenshandelaren en verzoekt hen om de persoonlijke gegevens te verwijderen. 

Als je dit allemaal zelf zou moeten doen, zou het je extreem veel tijd kosten. Incogni bespaart je niet alleen tijd, maar ook de moeite van het doorzoeken van talloze websites. Bovendien ben je ook zeker dat je gegevens consequent en effectief worden verwijderd, wat een extra laag beveiliging en privacy toevoegt aan je online aanwezigheid. 

Dus, welk abonnement past bij jou?

Welk abonnementstype je kiest, hangt grotendeels af van je specifieke behoeften. 

Ben je enkel op zoek naar een betaalbare een krachtige VPN-dienst? Dan moet je niet verder kijken dan Surfshark Starter. Dit pakket is ook het goedkoopste abonnement en zal voor de meesten meer dan voldoende zijn. Surfshark Starter is al beschikbaar vanaf €2,19 per maand. 

Wil je naast een VPN-dienst ook nog andere veiligheidsfuncties, dan is Surfshark One, of zelfs Surfshark One+ de beste keuze. Weet wel dat Surfshark One+ heel wat duurder is dan Surfshark One. Surfshark One is beschikbaar vanaf €2,69 per maand, terwijl Surfshark One+ je minstens €4,29 per maand zal kosten. 


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

partnerinfosurfsharkVPN

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen