Partnerinfo

Ontdek de kracht van mini-pc’s met de MSI Cubi NUC

MSI Cubi NUC
© MSI
Wie op zoek is naar een kleine, maar krachtige Windows-pc, komt niets tekort met de Cubi NUC 1M van MSI. MSI's mini-pc's zijn ontzettend krachtig én zien er ook nog eens prachtig uit.

Herinner je je de tijd dat computers grote ‘bakbeesten’ waren die eigenlijk niet vooruit te branden waren? Door technologische ontwikkelingen is het formaat van pc’s alsmaar kleiner geworden én kan je steeds meer rekenkracht op een kleiner oppervlak krijgen. Dat concept kennen we van Intels aloude NUC-serie (Next Unit of Computing), en dat is ook waar de MSI Cubi NUC-serie op is gebaseerd.

Compact in formaat…

Dat zie je al meteen aan het design: net als de NUCs van de processorfabrikant is de Cubi NUC 1M een ontzettend compact kastje van 13,5 x 13,2 x 5,01 cm. Met een hoogte van net iets meer dan 5 centimeter past de pc met gemak onder je monitor. Verberg je hem liever uit het zicht, dan is er de mogelijkheid om hem met een VESA-adapter (100 x 100 mm) op je monitor te monteren.

MSI Cubi VESA
© MSI

Ondanks dat zeer compacte formaat, beschikken de mini-pc’s van MSI wel over alle poorten die je je kunt wensen. Vooraan vind je twee USB-A-poorten (10 Gbps), een 3,5mm-aansluiting voor audioapparatuur zoals hoofdtelefoons en microfoons, en een microSD-kaartlezer. Aan de achterkant is de Cubi NUC 1M uitgerust met twee usb-a-poorten (10 Gbps), twee RJ45-ethernetpoorten met een maximale snelheid van 2,5 Gbps, twee Thunderbolt 4-aansluitingen (usb-c) en twee HDMI 2.1-aansluitingen (tot 4K/60 fps).

… maar niet in rekenkracht

De Cubi NUC 1M mag dan wel ontzettend compact zijn: MSI voorziet hem direct van Intels nieuwste Core 3-, Core 5- en Core 7-chips, met een maximale kloksnelheid van 5,40 GHz als je kiest voor de Intel Core i7-150U. Zoals het een NUC betaamt, bepaal je zelf hoeveel RAM er precies in de pc zit – maar wel met een maximum van 64 GB (DDR5, 5.200 MHz, SO-DIMM). Datzelfde geldt voor het opslaggeheugen, zij het dat je daarvoor drie schijven kunt installeren: één M.2-SSD met een lengte van 2280, één M.2 met een lengte van 2242 én een reguliere 2,5-inch-SATA-schijf.

Kortom: er valt heel wat te kiezen en zelf in te vullen. Hierdoor kun je de pc zo configureren dat hij precies aan je noden voldoet. Heb je later iets meer RAM of opslag nodig? Dan kun je de pc ook heel makkelijk openen om er wat bij te prikken. Dat is namelijk ook een groot voordeel van de MSI Cubi NUC: je hebt geen (of in elk geval nauwelijks) technische kennis nodig om de pc te onderhouden.

Zaken als wifi (Wi-Fi 6E), bluetooth (Bluetooth 5.3) en bekabeld internet (RJ45-poort, 2,5 Gbps) zijn ook voorzien op de Cubi NUC van MSI. Hierdoor kan je de pc overal in gebruik nemen, of je nu een sterke wifi-verbinding hebt of toch liever bekabeld verbinding maakt.

Waarom je de MSI Cubi NUC moet kopen?

Het aanschaffen van een mini-pc zoals de Cubi NUC 1M biedt allerlei voordelen. Het begint al bij het compacte formaat, maar je bespaart er ook mee op je energierekening. De chip in de MSI Cubi NUC is namelijk veel zuiniger dan die in conventionele desktopcomputers. Intel schat het verbruik van de Core i7-150U op ongeveer 15 watt bij normaal gebruik en 55 watt in Intels ‘turbostand’. Een desktopchip verbruikt daarentegen al snel ruim 65 watt. Zeker als je de pc vaak gebruikt, kan dat flinke besparingen opleveren.

MSI Cubi
© MSI

MSI houdt die besparingen zelfs voor je bij met de Power Meter. Deze geeft precies weer hoeveel stroom de mini-pc gebruikt en wat de kosten daarvan zijn. Wil je nog wat extra stroom besparen? Dat kan ook via de Power Meter-functie. Je krijgt dan te zien hoeveel stroom er is bespaard en wat dat betekent voor je CO2-uitstoot. Bij de productie is bovendien al bespaard op CO2-uitstoot door de behuizing van gerecycleerd plastic te maken en door de fabriek waarin de Cubi NUC 1M wordt gemaakt, op duurzame energie te laten draaien.

Heb je al een MSI-monitor met Power Link in huis? Dan wordt de ervaring met de Cubi NUC nog verder verbeterd. Je kan de mini-pc namelijk eenvoudig aanzetten door de MSI-monitor in te schakelen. Dit is vooral handig als je de Cubi NUC aan je monitor hebt bevestigd en de powerknop niet meer zichtbaar is als je voor de monitor zit.



Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

msipartnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen