Partnerinfo

De maker van ‘s werelds eerste tri-fold-smartphone lanceert innovatieve smartwatch in België

Huawei Watch GT 5 zilver
De Huawei GT 5 doet menigeen versteld staan dankzij de uitgebreide sportmogelijkheden en de accuraatheid waarmee de smartwatch die vastlegt. Wat heeft de smartwatch verder te bieden?

Huawei staat al jaren bekend om zijn innovatieve producten. Zo stond het bedrijf in 2019 mee aan de wieg van het ‘foldable-segment’ met de Mate X. Vijf jaar later laat de techgigant wederom zijn innovatiekracht zien met de Mate XT: ‘s werelds eerste tri-fold-smartphone, die je niet één maar twee keer vouwt en uit drie afzonderlijke delen bestaat. Die innovatiekracht beperkt zich zeker niet tot smartphones.

De laatste jaren zijn er heel wat GT-smartwatches verschenen met unieke functies. Neem de Huawei GT 4 met zijn ‘Sleep breathing’-functie, die het ritme van je ademhaling bijhoudt in de nachtelijke uren, ter aanvulling op de reguliere slaaptracking. Dit kan helpen om mogelijke onregelmatigheden in je slaap te verklaren. Met de GT 5, die vanaf nu ook in België verkrijgbaar is, bouwt Huawei voort op die innovaties, met ditmaal een stevige focus op sportfuncties.

Smartwatch voor sporters

Sporters genieten op de Huawei GT 5 in de eerste plaats van heel wat nieuwe sportmodi. De GT 5 kan nu bijvoorbeeld trailrunning- en golfactiviteiten vastleggen, maar biedt ook ondersteuning voor duikactiviteiten tot 40 meter diep. De GT 5 is hiervoor zelfs gekeurd als duikuitrusting. Dit zijn slechts enkele van de activiteiten die je met de GT 5-serie kunt tracken. In totaal kunnen de smartwatches meer dan 100 sportactiviteiten vastleggen, van hardlopen tot fietsen en nu dus ook trailrunning, golfen en duiken.

Voor activiteiten zoals hardlopen is er ook goed nieuws: de GT 5 kan zulke activiteiten namelijk veel accurater vastleggen. De vastgelegde route is tot 40% nauwkeuriger, de afstand zo’n 30% en het tempo dat de GT 5 meet is ongeveer 20% accurater vergeleken met de Huawei GT 4.

Watch GT 5 zwart

Testen wijzen uit dat de GT 5 door het bijgewerkte GPS-systeem zelfs nauwkeuriger is dan de Garmin 965-smartwatch, die door sporters geprezen wordt om zijn accurate metingen. Ook de Galaxy Watch Ultra en Apple Watch Series 9 leggen het volgens Huawei af tegen de GT 5-serie.

Dat heeft de GT 5 te danken aan het door Huawei-ontwikkelde ‘Sunflower Positioning System’. De naam verwijst naar de geavanceerde techniek waarbij de antenne van de smartwatch altijd de meest directe baan vindt richting de satelliet, die voor de meest nauwkeurige GPS-signalen zorgt.

Uitgebreide data-analyse

De Huawei GT 5 gaat er niet alleen op vooruit qua sportmodi, maar toont ook meer data direct op je pols. Neem de uitgebreide data-analyse tijdens het hardlopen die ervoor moet zorgen dat je geen sportblessures oploopt. Die houdt de contacttijd met de grond bij, maar ook hoeveel je torso draait tijdens het hardlopen. Zulke gegevens gebruikt de GT 5 om je aanvullende adviezen te geven nog tijdens de sportactiviteit, zodat sportblessures vroegtijdig voorkomen worden. Die informatie wordt kort en bondig samengevat op je pols.

Nieuw zijn ook de diverse kaartopties van de Huawei GT 5. Daarop toont Maps bijvoorbeeld de route die je hebt afgelegd. Wil je een specifieke route afleggen, dan kan je die ook voorafgaand aan je sportactiviteit vastleggen via de Maps-app. Op dat vlak is er ook goed nieuws, want Maps werkt nu ook volledig offline. Zodoende kan je van A naar B navigeren zonder je telefoon mee te hoeven dragen.

Draag je je smartphone wél mee? Dan kan je tijdens het fietsen allerlei gezondheids- en sportgegevens live op je smartphone tevoorschijn toveren. In de Huawei Health-app krijg je onder meer zicht op je hartslag, de afgelegde afstand, huidige en gemiddelde snelheid en de hoeveelheid verbrande calorieën. Zo weet je meteen of er nog een tandje bij moet of dat je op het juiste tempo fietst.

Gezondheidsmonitoring

Gezondheidsmonitoring is mogelijk het belangrijkste onderdeel van een smartwatch, en ook daar scoort de GT 5 goed. Het horloge is uitgerust met de gloednieuwe TruSense-gezondheidssensor. Volgens Huawei is deze sensor nauwkeuriger dan wat je nu al kent van sporthorloges zoals de Garmin 965. Dit heeft de TruSense-sensor te danken aan zijn unieke multi-region-design, dat over een groter gebied op je pols lichtsignalen uitstuurt.

Waarom is dat voordelig, vraag je je misschien af? Dat heeft alles te maken met ons lichaam: bij iedereen is de verdeling van bloedvaten net iets anders. Door een groter oppervlak te meten, kan de GT 5 ervoor zorgen dat de hartslag en andere gezondheidsdata nauwkeurig worden vastgelegd. Ook verbeterde Huawei de glazen afwerking van de sensor: die is nu wat donkerder, waardoor de GT 5 nog indrukwekkendere meetresultaten oplevert.

Huawei Watch GT 5

Met de GT 5 ben je dus vrijwel verzekerd van betrouwbare en bruikbare hartslagmetingen, die je helpen bij een gezonde opbouw van activiteiten en uiteindelijk het verbeteren van je conditie.

Inzichten bij elke hartslag

De TruSense-sensor legt overigens niet alleen je hartslag vast. Hieronder zetten we alle functies van de gezondheidssensor voor je op een rij:

  • TruBP: via de GT 5 kan je ook je bloeddruk laten vastleggen om mogelijke gezondheidsrisico’s op te sporen.
  • TruRelax: heb je regelmatig stress door werk of privézaken? Met de Huawei GT 5 kan je de impact daarvan waarnemen en word je ook gewaarschuwd als je mogelijk te veel last hebt van stress.
  • TruFit: analyseert gegevens zoals het spier- en vetpercentage van je lichaam, waarmee je bijhoudt of je spiermassa toeneemt en het vetpercentage tegelijk afneemt (of juist andersom).
  • TruSeen: helpt bij het vastleggen van je hartslag tijdens intensieve sportactiviteiten, zoals hardlopen, en optimaliseert de gegevens door middel van AI-algoritmen.
  • TruSleep: slaapmonitoring mag niet ontbreken bij een smartwatch en dat is bij de GT 5 niet anders. Het horloge gebruikt ‘wetenschappelijke algoritmen’ die ervoor zorgen dat de slaapmetingen zo nauwkeurig mogelijk zijn.
  • TruSport: ook bij sportactiviteiten komt er een mix van hardware en software aan te pas om zo nauwkeurig mogelijke gezondheidsdata te bieden.

Extreem lange batterijduur

Eén detail waar Huawei-smartwatches al jaren om bekendstaan, is hun lange batterijduur. Met de GT 5 is dat wederom een speerpunt. Volgens Huawei gaat de smartwatch tot twee weken mee op één batterijlading. Vergeleken met concurrerende smartwatches van merken zoals Apple en Samsung is dat een enorme voorsprong. Die gaan doorgaans een dag mee voordat ze weer aan de oplader moeten. Je moet dan kiezen tussen slaaptracking of opladen; de GT 5 maakt die keuze voor jou dankzij de lange accuduur.

Huawei Watch GT 5 Pro

Ontdek alles over de GT 5

De Huawei GT 5 is een prachtig horloge dat sporters moet helpen hun hoogst mogelijke doelen te behalen. Daarvoor biedt de smartwatch niet alleen veel sportmogelijkheden en nauwkeurige tracking van activiteiten en je gezondheid, maar ook een batterijduur van tot wel twee weken. Via de website van Huawei kan je nog veel meer ontdekken over de GT 5 en GT 5 Pro. Wil je de smartwatch aanschaffen, dan kun je in België terecht bij Coolblue en MediaMarkt.

Goed om te weten: Huawei komt met twee modellen, de GT 5 en GT 5 Pro. Beide modellen zijn verkrijgbaar in 46mm- en 42mm-varianten. Ook zijn er veel kleuren om uit te kiezen. Kortom: de buitenkant is net zo uniek als de sportmogelijkheden van de GT 5. En mooi meegenomen: bij aankoop van de GT 5 krijg je nu tijdelijk gratis de Huawei FreeBuds 5i (t.w.v 99 euro) cadeau.



Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

huaweipartnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen