Partnerinfo

Synology Solution Day: versterk je databeveiliging in het tijdperk van ransomware

© Synology
Op 5 november organiseert Synology de Solution Day 2024 in de Jaarbeurs, Utrecht (NL). Tijdens dit evenement komen belangrijke thema’s aan bod zoals databeheer, gegevensbescherming en slimme surveillance-oplossingen.

In een tijd waarin ransomware-aanvallen steeds vaker voorkomen, is het essentieel om goed voorbereid te zijn en over een sterke cybersecuritystrategie te beschikken. Synology biedt een compleet ecosysteem en robuuste oplossingen om bedrijven te helpen hun data te beveiligen en de impact van ransomware te minimaliseren.

Ransomware: een groeiende dreiging

Ransomware vormt een ernstige bedreiging voor bedrijven, waarbij gevoelige data wordt versleuteld en losgeld wordt geëist voor de ontsleuteling. Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe deze aanvallen plaatsvinden, zoals via kwetsbaarheden op internet, phishing-e-mails en malware-infecties. Door te weten hoe ransomware zich verspreidt, kunnen organisaties hun data beter beschermen.

Best practices voor bescherming tegen ransomware

Synology raadt verschillende maatregelen aan om de impact van ransomware-aanvallen te beperken en de databeveiliging te versterken. Een van de belangrijkste strategieën is het implementeren van een sterke back-upaanpak. Bedrijven moeten minimaal drie kopieën van hun data bewaren op twee verschillende opslagmedia, waarbij één kopie op een externe locatie wordt opgeslagen. Dit zogenaamde 3-2-1-back-upprincipe garandeert dat er altijd een hersteloptie beschikbaar is, zelfs als een van de back-ups niet toegankelijk is. Het regelmatig testen van de integriteit van de back-ups en het oefenen van herstelprocedures zorgen ervoor dat gegevens snel en effectief kunnen worden hersteld wanneer dat nodig is.

Daarnaast is het van belang om beveiligingsfuncties optimaal te benutten. Synology biedt diverse beveiligingsopties, zoals Auto Block, Account Protection en multifactorauthenticatie (2FA), die helpen bij het versterken van de toegang tot gegevens en systemen. Om de veiligheid verder te vergroten, biedt Synology’s C2 Password-oplossing de mogelijkheid om sterke, unieke wachtwoorden te genereren en deze veilig op te slaan, waardoor het risico op ongeautoriseerde toegang aanzienlijk wordt verminderd.

Het voorkomen van phishing-aanvallen is een andere belangrijke maatregel. Medewerkers moeten goed getraind worden in het herkennen van phishing-pogingen en moeten worden aangemoedigd om nooit inloggegevens te delen met verdachte afzenders. Het gebruik van e-mailauthenticatieprotocollen, zoals SPF, DKIM en DMARC, kan de beveiliging van e-mailverkeer verder versterken en helpen bij het voorkomen van frauduleuze e-mails.

Ten slotte speelt het regelmatig updaten van software en monitoring een cruciale rol in de bescherming tegen ransomware. Het is essentieel om niet alleen Synology-software, maar ook software van derden up-to-date te houden. Daarnaast kan het regelmatig controleren van verbindingslogs en het activeren van overdrachtslogs helpen om verdachte activiteiten snel te detecteren en in te grijpen voordat er schade ontstaat.

Door deze maatregelen te combineren, kunnen organisaties hun weerbaarheid tegen ransomware-aanvallen aanzienlijk vergroten en de continuïteit van hun bedrijfsvoering waarborgen.

Case study Het Streek: bespaar aanzienlijk op je back-ups

Een opvallend voorbeeld van hoe Synology’s ecosysteem bedrijven helpt, is het geval van Het Streek, een onderwijsinstelling die Synology’s oplossingen inzet om de data van meer dan 3.000 leerkrachten en studenten te beschermen. Door de combinatie van de SA3400-opslagserver en de licentievrije oplossing Active Backup for Microsoft 365, heeft Het Streek zijn databeveiliging naar een hoger niveau getild.

Het resultaat? Een besparing van maar liefst 21.000 euro per jaar en aanzienlijk versterkte bescherming tegen ransomware-aanvallen. Dankzij deze strategische keuze geniet Het Streek niet alleen van kostenbesparingen, maar ook van gemoedsrust en een verbeterde operationele efficiëntie.

Synology-ecosysteem

Synology biedt een uitgebreid ecosysteem van opslagoplossingen en geavanceerde functies voor databescherming, waarmee bedrijven van elke omvang hun data effectief kunnen beheren en beveiligen. Centraal binnen dit ecosysteem staat een breed scala aan opslagopties die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van verschillende organisaties.

Een voorbeeld hiervan is de kostenefficiënte all-flash opslagoplossing, de FS2500, in combinatie met Synology’s 2,5-inch-SATA-SSD’s, zoals de SAT5220 en SAT5210. Deze zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 480 GB tot 7 TB en bieden een betrouwbare en snelle opslagoplossing voor middelgrote bedrijven die behoefte hebben aan robuust en efficiënt databeheer. Voor grotere organisaties is er de SA3200D, die samen met Synology’s 3,5-SAS-HDD’s, zoals de HAT5310 (8 TB tot 20 TB), een uitstekende keuze vormt. Dankzij de actieve-passieve dual-controller architectuur van de SA3200D wordt downtime geminimaliseerd en blijven bedrijfskritische applicaties operationeel, zelfs bij hardwarestoringen. Als een controller uitvalt, neemt de andere controller onmiddellijk over, waardoor de continuïteit van bedrijfsprocessen wordt gewaarborgd.

Uitgebreide databeschermingsoplossingen

Naast de hardware biedt Synology krachtige back-upoplossingen die de data van bedrijven in uiteenlopende omgevingen beschermen. Active Backup for Business is een licentievrije oplossing die efficiënt back-uptaken beheert voor fysieke en virtuele omgevingen, zoals pc’s, servers en virtuele machines, allemaal vanuit een gecentraliseerd dashboard. Dit garandeert een continue beschikbaarheid en bescherming van data en diensten. Ook Active Backup for Microsoft 365 en Active Backup for Google Workspace bieden licentievrije, gecentraliseerde oplossingen voor de bescherming van clouddata op platformen zoals Exchange, OneDrive, SharePoint, Gmail en Google Drive.

Daarnaast ondersteunt Hyper Backup efficiënte multi-versie back-ups voor externe apparaten en cloudopslag, inclusief Synology C2 Storage. Met Snapshot Replication wordt dataverlies geminimaliseerd dankzij frequente back-ups met versiebeheer, wat ideaal is voor dynamische data en virtuele machine-opslag. Ten slotte maximaliseert Synology High-Availability de beschikbaarheid van diensten door data te spiegelen tussen twee NAS-apparaten. Dit zorgt voor naadloze continuïteit en verhoogde veerkracht bij kritieke bedrijfsactiviteiten, zelfs in geval van hardwarestoringen.

Met dit robuuste aanbod aan opslagoplossingen en beveiligingsfuncties biedt Synology bedrijven de tools die nodig zijn om hun data te beschermen tegen de dreiging van ransomware en andere cybergevaren.

businesspartnerinfosynology

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600