Reviews

Toshiba WT8

Voordelen
Afwerking
Kijkhoek
Nadelen
Niet vlot genoeg
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 5
Toshiba levert met de WT8 een tablet af met een interessante prijs, al stelt het toestel uiteindelijk toch teleur.

Windows 8.1 ‘met Bing’ is net hetzelfde als Windows 8.1 zonder. Het besturingssysteem is een volwaardige Windowsinstallatie, en we vinden ze terug op de 8 inch WT8-tablet van Toshiba.

Een complete Windows op een tablet is leuk, maar om er echt ten volle gebruik van de maken blijft 8 inch toch iets te weinig. Je zal dus vooral via de Metro-interface werken. Het HD-scherm is echter mooi en het heeft een uitstekende kijkhoek.

De tablet is vervaardigd uit plastic maar ziet er erg strak uit. Dat ook de knoppen aan de zijkant van plastic zijn en de sleuf voor de geheugenkaart geen klepje heeft geeft echter weg dat het hier niet om een high-end tablet gaat. Integendeel.

De WT8 is erg goedkoop voor een Windowstablet en dat merk je. Het toestel reageert niet aangenaam snel. De vertragingen tussen klikken en een respons zijn niet altijd merkbaar, maar geregeld wel, en vandaag bestaan er genoeg tablets waarbij zoiets niet het geval is. Het interne geheugen is met 25 GB niet spectaculair, maar voldoende om werkbaar te zijn.

Wil je een goedkope Windowstablet, dan doe je hier geen slechte zaak, maar vraag je af waarom je er één wil. De WT8 toont mee aan dat Windowstablets onder een bepaald budget inferieur zijn aan Android-varianten. Windows is zwaarder dan Android, zwaardere software betekent zwaardere hardware en dat kost geld. De WT8 presteert zoals je kan verwachten gezien het budget en dat is niet spectaculair. Bovendien stelt de batterij in vergelijking met de Androidbroertjes en –zusjes niet veel voor.

Benchmarks

massatestReviewstoshibavergelijkingwt8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen