Reviews

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Voordelen
Diep contrast
Dun
Licht
Bouwkwaliteit
Nadelen
Onrealistische kleuren
Opdringerige schil
Aanbevolen prijs: €499
Waar te koop?
Totaalscore 8
Samsungs Galaxy Tab S moet de concurrentie aangaan met de iPad en het retinascherm gevuld van schaamte terug naar zijn nest sturen.

De Samsungs Galaxy Tab S moet de concurrentie aangaan met de iPad en het retinascherm gevuld van schaamte terug naar zijn nest sturen. De Samsung Galaxy Tab S is zonder enige twijfel een geweldige tablet. Het high end toestel ziet er goed uit, ligt aangenaam in de hand, weegt weinig en heeft een prachtig scherm. Dat mooie amoledscherm is echter niet perfect, en voor verbetering vatbaar.

In bepaalde situaties heeft Samsung gelijk, en heeft de Tab S het beste tabletscherm dat momenteel op de markt is. In andere situaties, vooral bij foto’s die van zichzelf al levendige kleuren bevatten, schiet de amoledtechnologie haar doel voorbij.

De hoofdreden om deze tablet te kopen is ongetwijfeld het scherm. Er bestaan andere tablets, eveneens van Samsung (zoals de Tab Pro) met gelijkaardige specificaties die minder kosten. Of amoled iets voor jou is zal sterk afhangen van persoonlijke voorkeur.

Over het algemeen zijn kleuren en beelden wel degelijk levendiger, en dat het contrast subliem is staat buiten kijf, maar dat gaat soms ten koste van een realistische weergave. Voor een kleurenpurist is dit toestel misschien niet ideaal, maar wie aast op mooi in de plaats van realistisch zal moeilijk beter vinden.

Enig nadeel blijft natuurlijk het specifieke app aanbod voor tablets bij Android. Bij 7 tot 8 inchtablets valt dit zo sterk nog niet op, maar bij 10 inch wordt het stilaan wel pijnlijk duidelijk. Net daarom kan de Galaxy Tab S net geen aanspraak doen op de titel Keuze van de Redactie. 

Voor een uitgebreide review van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 kan je hier terecht.

Benchmarks

galaxy tab s 10-5massatestReviewssamsungtabletvergelijking

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen