Reviews

Sony Xperia Z2 Tablet

Een flinterdunne tablet die toch bij de beste scoort op vlak van autonomie. Heeft Sony de geheime batterijformule gekraakt?

Het eerste wat meteen opvalt wanneer je de tablet uit zijn doos haalt, is hoe dun en licht hij is. De Xperia Z2 Tablet weegt amper 426 gram en is 6,4 millimeter dik. Ondanks zijn dikte voelt hij opvallend stevig aan. De Xperia Z2 Tablet is een verderzetting van de weg die Sony vorig jaar reeds was ingeslagen met de Xperia Z Tablet.

De hardware en software hebben logischerwijs een upgrade gekregen, maar het algemene verhaal blijft hetzelfde. De Xperia Z2 Tablet is een echte multimediamachine die probleemloos naast de iPad kan staan en de tablet van Apple op verschillende vlakken zelfs overtreft. Dat mag ook wel, want de Z2 Tablet speelt mee in dezelfde prijsklasse en duikt net boven of net onder de prijs van de iPad Air 2, afhankelijk van welk model je kiest.

De Sony Xperia Z2 Tablet is een krachtige iPad-vervanger, maar mist ondanks zijn slanke formaat dezelfde premium uitstraling als de tablet van Apple. Vooral de brede schermrand is daar de oorzaak van. De extra softwarefuncties die Sony heeft toegevoegd geven hem dan weer een streepje voor, maar daar staat een beperkt aanbod aan geoptimaliseerde apps in de Play Store  tegenover.

Ben je desondanks toch op zoek naar een grote Androidtablet voor al je entertainment, dan ben je bij de Sony Xperia Z2 Tablet aan het goede adres, ook al moet hij nipt de duimen leggen tegen de Galaxy Tab S 10.5 van Samsung door zijn prachtige hoge resolutie amoledscherm.

Een uitgebreide review van de Xperia Z2 Tablet kan je hier lezen.

Benchmarks

massatestReviewssonytabletvergelijkingxperia z2 tablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen