Reviews

Review Archos 50 Oxygen Plus

Voordelen
Dualsim
Beeldkwaliteit
16 GB opslag
Nadelen
Goedkope afwerking
Wispelturige batterij
Aanbevolen prijs: €199 (16 GB)
Waar te koop?
Totaalscore 7
Archos doet een goede poging met de 50 Oxygen Plus, maar kan het ook verrassen in het budgetsegment?

Vroeger had deze afwerking nog wel acceptabel geweest voor 200 euro, maar de Oxygen Plus is behoorlijk saai en inspiratieloos afgewerkt. Het plastic achteraan is vlak en effen en elk krasje zie je onmiddellijk. Hij is behoorlijk dun en licht, maar dit is geen toestel waar je vrienden mee gaat imponeren. Aan de buitenkant toch niet, maar binnenin zit een behoorlijk krachtige processor die enkel de Acer Liquid Jade Z voor zich moet dulden.

archos50-oxygen-plus-2

Er is geen 4G-connectiviteit aanwezig, maar je krijgt daar wel 16 GB opslaggeheugen voor in de plaats. De enige in onze vergelijkende test met zoveel opslag standaard uit de doos. Het 5 inch HD-scherm ziet er prima uit met mooie, heldere kleuren en prima zwartwaarden. De 8 megapixelcamera achteraan scoort eerder gemiddeld, maar de 5 megapixelvariant vooraan is wel een verrassing met een heel goede fotokwaliteit. Voer voor selfieliefhebbers.

De Oxygen Plus voelt geen enkel moment traag aan, maar de batterij is soms wispelturig. Eén keer was de batterij voor de avond al leeg, een andere keer ging die van 80 naar 30 procent op een half uur, alsof de software soms problemen ondervindt. Verloopt alles vlot, dan halen we het einde van de dag gemiddeld met 20 procent overschot. Relatief nipt vergeleken met andere toestellen in deze massatest.

Verre van een slechte smartphone, maar de concurrentie is moordend in het budgetsegment. Goede poging van Archos, maar in deze prijsklasse heb je meer nodig om voor de titel ‘Keuze van de Redactie’ te dingen.

50 oxygen plusarchosbudgetsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen