Reviews

Review D-Link DIR-868L

Voordelen
Goed bereik
Uitstekende snelheid
Makkelijk te installeren
Nadelen
Geen
Aanbevolen prijs: €99
Waar te koop?
Totaalscore 9
De DIR-868L van D-Link gooit hoge ogen op alle domeinen. Hij is snel, makkelijk te installeren en heeft een goed bereik. Onder 100 euro is dit de router die je zoekt.

D-Link heeft deze router ingestuurd, exact op de prijsgrens van 99 euro volgens hen, maar wanneer we naar de verschillende online winkels kijken, kost hij op sommige plaatsen toch meer. Je zal dus even moeten uitkijken om de beste prijs te vinden. Qua specificaties is het de meest veelbelovende router in het budgetsegment. Enkel TP-Link stuurde een ac-router, en D-Link ging voor een 1750 Mbps-variant.

In theorie zou het de snelste moeten zijn, en in de resultaten lezen we dat ook zo af. De verre afstand is behoorlijk mager op 2,4 GHz met 2,29 Mbps, maar daarna haalt hij mooie getallen tot 41,81 Mbps. Gaan we naar de 5 GHz-band kijken, dan haalt hij recordcijfers met 164,61 Mbps. Indrukwekkende resultaten, met voorsprong de beste van de test, uitgezonderd op de verre locatie: daar moet hij AVM ruim voor zich dulden.

De webinterface ziet er heel clean uit, met externe inlogmogelijkheden via mydlink en NAS-functionaliteit via myshare. Elke rubriek wordt duidelijk uitgelegd met genoeg tekst, zodat iedereen weet wat je waar kan en mag aanpassen. Spijtig dat zijn gemiddeld verbruik zo hoog is: 11,8 watt.

Door zijn vreemde vorm steekt hij ver uit wanneer je hem aan de muur hangt (bevestiging zit onderaan), maar voor dit prijskaartje kan je niets beter vinden.

budgetrouterd-linkreviewrouter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen