Reviews

Review Google Nexus 6P

Voordelen
Vingerafdruksensor
Goede camera
Snelle updates
Nadelen
Nieuwe USB-C kabels nodig
Opslag niet uitbreidbaar
Aanbevolen prijs: €649
Waar te koop?
Totaalscore 9
Google heeft niets aan het toeval overgelaten met de Nexus 6P. Zowel de prestaties als de visuele troeven van de premiumsmartphone zijn imponerend.

Terwijl de Nexus 5X een weliswaar oerdegelijke, maar toch eerder saaie smartphone is, haalt Google alles uit de kast met de Nexus 6P, die in samenwerking met Huawei werd gebouwd. Het begint al met het grote 5,7 inchscherm dat met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels haarscherp is, en dankzij de amoledtechnologie een indrukwekkend kleurenspectrum en contrast biedt.

Ondanks het grote formaat ligt de 6P veel beter in de hand dan zijn voorganger, de Nexus 6, die een stuk breder was. De aluminium behuizing geeft een premium gevoel die de telefoon waardig is. Wat prestaties betreft zijn kosten noch moeite gespaard, en dat weerspiegelt zich ook in onze benchmarkresultaten en in het dagelijks gebruik. Alleen de Samsung Galaxy S6 doet beduidend beter.

De camera is lange tijd een knelpunt geweest bij Nexus-toestellen, maar dat is met de 6P voorgoed verleden tijd. De 12 megapixelcamera presteert bijzonder goed, ook in mindere lichtomstandigheden, en ondersteunt daarnaast ook filmen in 4K en slowmotion.

De batterij presteert eerder gemiddeld in onze tests, maar bij reëel gebruik kwamen we er makkelijk anderhalve dag mee toe. Belangrijk detail: opladen gebeurt via een USB C-aansluiting. Je hebt dus nieuwe kabels nodig. De Nexus 6P draait standaard op Android 6.0 Marshmallow, en ontvangt zijn updates rechtstreeks van Google, zodat je altijd verzekerd bent van de laatste nieuwe versie.

Klik hier om onze uitgebreide review te lezen van de Google Nexus 6P.

googlehuaweinexus 6ppremiumsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen