Reviews

Review OnePlus Two

Voordelen
Krachtig
Sterke prijs
Autonomie
Nadelen
Hitteproblemen
Vingerafdruksensor
Standaard geen Cyanogenmod meer
Aanbevolen prijs: €349
Waar te koop?
Totaalscore 8
Tegenover zijn voorganger brengt de OnePlus Two niet veel nieuws, maar die eerste telefoon zat dan ook al uitstekend in elkaar. OnePlus doet zijn kunstje gewoon opnieuw, met dezelfde resultaten.

Vind je deze smartphone wat vreemd in deze categorie? Klopt, want hij is veel te goedkoop. Met de aankondiging van de OnePlus X hebben we deze iets hoger geplaatst, omdat OnePlus ook telkens claimt dat ze met de allerbesten meekunnen.

Het werkgeheugen van 4GB is voortreffelijk: de Two bolt vlotjes door het leven. Dat de gebruikte Snapdragon 810 hitteproblemen ondervindt, weet intussen iedereen. Wil je een flagshipkiller zijn, dan begrijp ik dat je niet veel meer keuze hebt dan dezelfde processor te gebruiken. De vingerafdrukscanner dubbelt ook als ‘homeknop’, en dat valt meer tegen. Dat werkt bijna nooit van de eerste keer, en is een merkbare achteruitgang tegenover zijn voorganger. De batterij is meer dan behoorlijk en zal je makkelijk de dag doen doorkomen, voor minder intensieve gebruikers zouden dat er potentieel twee kunnen worden. De camera ten slotte, liet ons een beetje op onze honger zitten.

De One toonde dat er heel veel mogelijk is voor een beperkt budget, maar de Two lijkt niet echt een vooruitgang te zijn. Ja, je krijgt een laserscanner, maar tenzij er weinig licht is, zal die je niet veel bijbrengen. De OnePlus Two is een straf toestel, tegen een meer dan aanvaardbare prijs. Maar het loont zeker de moeite om ook even te kijken naar zijn sterke voorganger.

Klik hier om onze uitgebreide review te lezen van de OnePlus Two.

oneplusoneplus twosmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen