Reviews

Review Archos 80c Xenon

Voordelen
Afwerking
Uitstekend scherm
Nadelen
Beperkte opslagcapaciteit
Slechte autonomie
Aanbevolen prijs: €129
Waar te koop?
Totaalscore 4
De Archos 80c Xenon is momenteel één van de goedkoopste tablets op de markt. Ondanks zijn mooie afwerking, presteert de tablet echter ondermaats.

Van alle tablets scoort deze samen met de Huawei T1 8.0 het slechtst in de benchmarks. Spijtig genoeg voel je dat ook bij dagelijks gebruik. De navigatie doorheen apps is nooit vloeiend, en scrollen in de webbrowser verloopt met horten en stoten. Je voelt dat er grondig is bespaard op de hardware intern. Enigszins verrassend is de metalen achterkant. In deze prijsklasse verwacht je dat niet, net als de dunne schermrand rondom deze tablet. Verrassend stijlvol en kwalitatief uiterlijk voor zo’n scherpe prijs.

Het scherm ziet er behoorlijk goed uit met mooi kleuren en een haast perfecte kijkhoek. Ideaal als goedkope mediaspeler om films onderweg te kijken. Althans, dat dacht ik tot de batterijtest achter de rug was. Je kan met de 80b Xenon amper iets meer dan 5 uur films kijken, daarna houdt hij het voor bekeken. Heel teleurstellend voor een Android 8 inchtablet, de gemiddelde norm is toch zeker 8 uur.

Wanneer je kost wat kost een heel goedkope tablet wil, dan zijn er betere tablets beschikbaar in deze prijsklasse. De slechte autonomie is een te grote handicap voor deze tablet. Of leg toch 30 euro of meer op voor een veel betere ervaring, want in het segment van goedkope tablets kan een kleine meerprijs soms een reuzensprong betekenen.

80c Xenonarchosmobielreviewtablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen