Tips

Programmavensters meteen op de juiste plaats

Niets vervelender dan bureaubladpictogrammen die door elkaar gehusseld zijn, of programmavensters die blijkbaar zijn vergeten waar ze de vorige keer werden afgesloten. WinSize2 maakt daar komaf mee!

Je hebt het wellicht ook al meegemaakt. Je start je browser, je Windows Verkenner of enig ander programma op en dat opent zich niet langer op dezelfde locatie (beeldscherm) en met dezelfde venstergrootte als voorheen.

Of, je hebt even de resolutie van je monitor aangepast met als resultaat dat je bureaubladpictogrammen grondig door elkaar zijn geschud.  WinSize2 pakt zulke problemen ten gronde aan.

Toegegeven, WinSize2 is een wat eigenzinnig programma en het duurt even voor je doorhebt hoe het precies in elkaar steekt en hoe je alles naar eigen hand zet. Belangrijk alvast is dat je weet hebt van de standaard sneltoetscombinatie (Ctrl+Alt+Z).

Stel, je wil een specifiek programmavenster steevast op dezelfde plaats geopend zien. Positioneer en schaal het venster dan naar wens en druk vervolgens op Ctrl+Alt+Z. Meer is er eigenlijk niet nodig. Draait het programma op de achtergrond, dan zal het venster een volgende keer automatisch met dezelfde parameters worden geopend. Het is zelfs op die manier mogelijk twee instanties van eenzelfde programma (bv. Document 1.dox en Document2.dox) op verschillende posities vast te leggen. Wil je die vaste positie weer kwijt, dan volstaat het dat venster opnieuw te openen en onmiddellijk na elkaar 2x op Ctrl+Alt+Z te drukken.

[download_file]

Driemaal na elkaar deze toetscombinatie indrukken kan ook. Dan krijg je automatisch het venster met de ‘Special Parameters’ van WinSize2 te zien, alwaar je door de lijst met vastgelegde posities kan bladeren (via de dubbele pijltjes-knoppen). Bij elk programmavenster kan je dan nog manueel de x/y-coördinaten evenals de breedte/hoogte in pixels aanpassen.

Of je geeft te kennen dat dat venster altijd bovenop andere vensters moet komen. Plaats je een vinkje bij Always, dan verspringt het programmavenster automatisch weer naar die instellingen, ook al zou je het venster zelf herschalen of verplaatsen.

[related_article id=”160534″]

Interessant is hier ook het tabblad Desktop Icon + Network. Hier kan je namelijk zowel de positie van je bureaubladpictogrammen in een bepaalde resolutie bevriezen. Merkt WinSize2 een wijziging op, dan krijg je de gelegenheid de posities met één druk op de knop te herstellen. 

bureaubladdownloadshelpiconenpictogrammenpositieprogrammavensterssoftwareWindowswinsize2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen