Tips

Verberg vensters voor je baas

Op het werk lees je snel even wat privémail, of surf je naar die vacaturesite. Tot de baas binnenkomt! Laat HiddeX dan je redder zijn: met één druk op de knop is er geen spoor meer te zien van dat venster.

Ze gaan al lang mee: programma’s die in een zogenoemde boss key voorzien en je derhalve de mogelijkheid bieden met één druk op de knop bepaalde toepassingen snel onzichtbaar te maken voor de spiedende ogen van je baas. HiddeX is precies zo’n programma.

Zodra je HiddeX opstart, krijg je een overzicht van de opgestarte toepassingen. Standaard zijn dat de namen van de applicatievensters, maar als je dat zo aangeeft, kunnen dat ook de actieve processen zijn (Processes) of de Windows Classes. Met een dubbelklik verhuis je zo’n item naar het venster To hide.

[download_file]

Vervolgens kan je aanduiden onder welke voorwaarden die items onzichtbaar moeten worden. Dat kan bijvoorbeeld automatisch gebeuren zodra HiddeX wordt opgestart, maar ook via een zelf in te stellen toetsencombinatie of wanneer je een bepaalde handeling met de muis uitvoert. Zoals de middelste knop indrukken, het scrolwiel bewegen of de muiscursor in een hoek plaatsen.

[related_article id=”160534″]

Overigens betekent ‘verbergen’ wel écht verbergen: van het programma is bijvoorbeeld ook geen spoor meer te zien in de Windows-taakbalk.

HiddeX is echter minder gebruiksvriendelijk dan het had kunnen zijn. Het vergt wel wat uitproberen voor je het programma geheel door hebt en alles werkt zoals je het had bedoeld.

bosskeydownloadshiddexsoftwareverbergenWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen