Tips

Nieuwe Chrome brengt 64 bit naar Mac

Met Chrome 39 krijgt Googles browser eindelijk een 64 bitversie voor OS X. Ook de andere platformen krijgen een update.

Google introduceert versie 39 van zijn browser Chrome. Windowsgebruikers zullen niet zo veel merken van de update, maar voor Mac gaat het om een mijlpaal.

Chrome 39 brengt immers 64 bit naar OS X. De 64 bitversie moet een stuk geheugenvriendelijker en sneller zijn, wat goed nieuws is voor de meeste Macgebruikers. Apple-computers maken immers al sinds 2006 of 2007 (naargelang het model) gebruik van 64 bit-Intelchips.

[download_file]

Geen 32 bit meer: risico
Niet iedere Macgebruiker zal echter gelukkig zijn met de nieuwe versie. Google neemt de overstap naar 64 bit erg serieus. Omdat de meeste Macs er compatibel mee zijn, stopt de zoekgigant meteen ook met het uitbrengen van een 32 bitversie. Wie nog een 32 bit-Mac heeft staan zal versie 39 dus niet kunnen installeren: Chrome 38 wordt de laatste variant.

[related_article id=”158901″]

Veilig is dat niet, aangezien beveiligingslekken niet meer gedicht zullen worden. Gebruik jij Chrome op een oude Mac, dan is het tijd om een nieuwe browser te kiezen.

Op Windows blijven de 32 en 64 bitversies wel gewoon naast elkaar bestaan. Chrome met 64 bitondersteuning kwam in augustus van dit jaar al naar de pc, maar omdat er nog zo veel 32 bitsystemen bestaan kan Google de oude versie niet zomaar vaarwel zeggen.

De meeste updates van Chrome 39 bevinden zich onder de motorkap: 42 kwetsbaarheden werden aangepast. Dat kostte Google zo’n 41.500 dollar in premies. Dat weet Computerworld UK. Wie een belangrijk lek aan het licht brengt in Chrome krijgt daar immers een vergoeding voor. Je kunt er maximaal 15.000 dollar mee verdienen.

Zit je op een iets recentere Mac, dan is nu misschien wel een goed moment om de overstap naar Chrome te wagen.

De 64 bit OS X-versie download je hier, andere versies vind je op de Chrome-website

64 bitbrowserchromedownloadsgoogleos x

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen