Tips

Een gesloten programma of map snel weer openen

Soms is het net zo handig om recent gesloten programma's of mappen weer snel te kunnen openen. UndoClose doet precies dat.

 

[download_file]Een van de handigste functies die je in zowat alle moderne browsers aantreft is de mogelijkheid om met een sneltoets alle recent gesloten tabbladen in één keer weer te openen. UndoClose brengt deze functionaliteit nu ook naar het bureaublad. Met een druk op de knop haal je snel weer afgesloten mappen of applicaties naar boven.

Meteen na het opstarten nestelt de kleine tool zich in het systeemvak van Windows. Wanneer je vervolgens een map opent in de Verkenner en die weer afsluit, of een programma opstart en weer afsluit, dan kun je die met een sneltoets onmiddellijk weer openen. Voor mappen is dat Ctrl+Shift+F en voor applicaties is dat Ctrl+Shift+A.

Heb je meerdere mappen of programma’s na elkaar geopend en weer afgesloten dan hoef je de bijhorende sneltoets ook maar diverse keren na elkaar in te drukken om de bijhorende mappen of applicaties in volgorde weer geopend te krijgen – de recentste eerst.

Vanuit de ‘Settings’-rubriek kun je niet alleen de sneltoetsen aanpassen maar krijg je ook een overzicht van de eerder geopende en weer afgesloten mappen en toepassingen. Hier kun je tevens aangeven of UndoClose automatisch mee met Windows moet opstarten. In het contextmenu van het pictogram vind je verder nog een optie terug om de lijst met recent afgesloten mappen en programma’s leeg te maken.

Een zeer bescheiden tooltje dus met een erg beperkte functionaliteit, maar wel handig voor wie vaak tussen verschillende mappen en programma’s jongleert.

downloadsopenensluitenUndoClose

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen