Tips

Houd al je apps automatisch up to date

Slecht geüpdatete apps zijn een belangrijke oorzaak van veiligheidslekken. Avira Software Updater zorgt dat alles vanzelf up to date blijft.
[download_file]Dat software lekken heeft, is een gegeven. In de praktijk kunnen ontwikkelaars niets anders doen dan hun apps zo goed mogelijk bouwen, en snel klaar staan met updates wanneer er toch iets verkeerd loopt. In de praktijk zijn de gebruikers vaak de zwakste schakel: een update werkt pas als je de moeite neemt om hem te installeren.

Daar knelt het schoentje. Niet iedereen is even enthousiast om op geregelde tijdstippen updates voor al zijn programma’s door te voeren. De oplossing: een programmaatje dat al het vervelende werk in jou plaats doet. Avira Software Updater is zo’n tool.

Je download het programma hier of via de website van Avira. De download is erg kort maar wanneer je op het installatiebestand klikt moet je even geduld hebben. Tijdens de installatie blijf je best bij de pinken: Avira wil je heel graag overhalen om ook andere software te downloaden en te installeren, dus klik zeker telkens op ‘overslaan’ als je dat niet wil.

Het programma zelf is doodeenvoudig. In het hoofdvenster kan je je systeem in één keer aan een scan onderwerpen en indien nodig alle updates binnenhalen. Onder My Software vind je alle apps op je systeem samen met informatie over of ze wel dan niet gemonitord worden. Events toont je tot slot de updategeschiedenis van je programma’s.

Avira Software Updater is vooral een aanrader voor wie veel apps heeft en ze niet zelf wil onderhouden. Zit je er niets mee in je systeem hands-on in goede staat te houden, dan is de meerwaarde van een dergelijk programma beperkter.

aviradownloadsupdates

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen