Tips

Wil je privéberichten bewerken op X? Zo werkt het

X twitter
© sdx15 / Shutterstock.com
Maakte je een tikfout of stuurde je iets dat je liever toch wilt aanpassen? Dan kan je voortaan gewoon je privéberichten op X aanpassen. Zo gebruik je de functie.

Het overkomt ons allemaal wel eens: je schrijft een zin die in je hoofd heel logisch klinkt, maar op papier komt het niet helemaal uit de verf. Wat ook kan gebeuren, is dat je achteraf van gedachten verandert en het bericht wilt aanpassen. Chatdiensten zoals WhatsApp bieden die mogelijkheid al langer aan, en ook op Instagram kun je inmiddels privéberichten aanpassen. Dat geldt nu ook voor privéberichten op X, al moet je daarvoor wel een iPhone bezitten.

Hopelijk komt de functie in de nabije toekomst ook naar Android en de desktopversie van X. Tot die tijd kun je terecht in de iOS-app, zo maakte het platform op de valreep van augustus bekend via… X.

Hoe kan je een privébericht bewerken op X?

Breng voor de zekerheid eerst een bezoek aan de App Store en download daar de nieuwste versie van X. Zodra de app is bijgewerkt, open je de app op je iPhone, tik je onderaan op het DM-tabblad en open je het gesprek waarin je het bericht wilt aanpassen. Volg nu onderstaande stappen:

  1. Houd een bericht lang ingedrukt
  2. Klik op “Bewerk bericht
  3. Pas het bericht aan en tik op het verzendicoontje
Privebericht bewerken op X
© TechPulse

Volgens X geldt er geen tijdslimiet voor het bewerken van privéberichten. Heb je een bericht van enkele weken geleden dat je wilt aanpassen? Dan kun je gerust je gang gaan. Let wel, je kunt een bericht maximaal vijf keer aanpassen. De ontvanger van het bericht ziet alleen dat het bericht is aangepast, maar niet wat er precies is gewijzigd. Deze informatie houdt X naar eigen zeggen wel bij vanwege veiligheidsredenen.

Gelukkig heb je geen X Premium-abonnement nodig om berichten aan te passen, zoals dat wel vereist is voor de tijdlijn. Wil je je account liever verwijderen? We hebben een gids geschreven om je door dat proces te loodsen.

ontspanningsociale mediax

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen