Tips

Upgrade je Chromecast met Google TV met een nieuwe afstandsbediening

Google TV Streamer afstandsbediening
© Google
De nieuwe en verbeterde afstandsbediening voor Googles TV Streamer werkt ook met je Chromecast met Google TV.

Google brengt vandaag een nieuw toestel uit om tv mee te kijken: de Google TV Streamer. Die TV Streamer is, tot onvrede van heel wat gebruikers, de vervanger van de gekende Chromecast. Gebruikers zijn vooral ontevreden omdat de nieuwe streamingbox flink meer kost dan de kleine dongles voor achterin de tv. Toch is de lancering van de Google TV Streamer goed nieuws, ook voor wie dat nieuwe apparaat niet in huis wenst te halen.

Nieuwe, verbeterde afstandsbediening

Bij de nieuwe TV Streamer hoort namelijk ook een afstandsbediening, en die werkt ook met Chromecasts met Google TV. De afstandsbediening ziet er wat anders uitziet dan de die van de Chromecast. Dat komt voornamelijk doordat er extra knoppen op zitten. Op de plek waar vroeger de Google Assistant-knop zat, zit nu de Home-knop. De knop voor spraakbediening is verhuisd naar linksonder en laat nu een microfoontje zien. Daaronder vind je de oude, vertrouwde mute-knop.

De verandering die echter het meest in het oog springt, dat zijn de nieuwe volumeknoppen. Die zitten nu, zoals op een klassieke afstandsbediening, gewoon bovenop het apparaat. Op de afstandsbedieningen voor Chromecasts zaten die knoppen aan de zijkant, zoals je ze ook op je smartphone terugvindt.

Nieuws ook de knop rechts onderaan: daaraan kan je zelf een functie koppelen. Daarmee heb je de slimme thuisfuncties altijd binnen handbereik. Je zou de knop ook kunnen gebruiken om je favoriete streamingdienst snel te openen. De afstandsbediening biedt standaard knoppen voor YouTube en Netflix, maar niet voor pakweg Amazon Prime Video of HBO Max. Dat los je snel en makkelijk op met de nieuwe knop onderaan.

Werkt ook met Chromecast met Google TV

Die verandering kunnen we best smaken. Het beste van al? Je hoeft geen nieuwe TV Streamer te kopen om ervan te profiteren. De nieuwe afstandsbediening is via de Google Store gewoon los te krijgen en is compatibel met alle Chromecasts waar Google TV in zit. Een losse afstandsbediening kost daar 19,99 euro: ideaal dus voor wie de zijn Chromecast met Google TV een mooie upgrade wil geven. Vooralsnog is de afstandsbediening wel enkel beschikbaar in het Porselein. Hazel, de andere kleur, is pas op een later moment beschikbaar. Voor wanneer dat exact zou zijn is nog niet zeker.

chromecastchromecast met google tvgooglegoogle tv streamerontspanningstreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen