Wire

Dé techrelease van dit najaar, de iPhone 16!

© Onze partner

Wanneer de lekkere lange zomer erop zit, dan is de tijd aangebroken van het natte najaar. Niet van iedereen een favoriet, maar wanneer we kijken naar de nieuwste techreleases en noviteiten dan zijn er ook weer genoeg dingen om ons op te verheugen. Want het najaar is ook traditiegetrouw het moment dat de grote merken met nieuwe producten op de markt komen. Een voorbeeld hiervan is Apple. Al sinds enkele jaren brengen zij nieuwe producten op de markt in september, en ook dit jaar is dat weer het geval. We zijn inmiddels alweer bij de iPhone 16 aanbeland. Dat dit wederom een revolutie in de wereld van smartphones en telefonie gaat betekenen is wel een feit. Nieuwsgierig wat je kunt verwachten? Lees snel verder.  

De iPhone 16

Elke keer wanneer er een nieuwe iPhone op de markt komt vragen we ons af wat er nog beter kan. Totdat we de nieuwe versie zien en concluderen; het kon dus inderdaad nóg beter. Dit is ook weer bij de iPhone 16 aan de hand. Het is wederom een lijn van vier uitvoeringen, waarbij het verschil zit in de grootte en de kwaliteiten. De prijs hangt mede af van het opslaggeheugen, wat weer begint bij 8 GB en daarmee oploopt naar wel 64 GB. De iPhone is qua uiterlijk weer zeer strak vormgegeven en ook zeer stootbestendig door het gebruik van titanium en keramisch glas. Dus het uiterlijk alleen al maakt de iPhone 16 tot een ware must have. 

Apple’s AI  

Zoals we al aangaven is de Iphone 16 en dan ook vooral de iPhone 16 Pro weer een ware revolutie. De camera’s zijn weer beter en het scherm is nog helderder, maar wat vooral in het ook springt is dat Apple bij de iPhone 16 AI echt heeft omarmd. We zien dit terug in de camera wat resulteert in nog betere foto’s met nog meer oog voor details. Ook in de stembesturing wordt AI volop gebruikt waardoor dit nog efficiënter en sneller werkt. Dit sluit ook perfect aan bij het nieuwe iOS 18 besturingssysteem, wat in combinatie met de nieuwe Bionic chip ervoor zorgt dat het sneller is dan al zijn concurrenten. Daarnaast zorgt het gebruik van de ProMotion-technologie ervoor dat de verversingssnelheid van 120Hz ongeëvenaard snel is.   

Ten slotte heeft Apple bij deze nieuwste lijn ook nog meer oog voor privacy en veiligheid, iets wat met de toenemende mate van technologisering steeds belangrijker wordt. Zo wordt de Face-ID, die tevens is vernieuwd, gecombineerd met de vinger scan. En ook de bescherming van privacy gegevens en data staat hoog op de prioriteitenlijst bij de iPhone 16 en iOS 18. Daarmee kun je dus met een gerust hart de telefoon gebruiken. De combinatie van enerzijds perfecte hardware kwaliteiten, met aan de andere kant het scherpe oog voor de software-ontwikkeling zorgt ervoor dat dit het beste van het beste is op dit moment.  

Zeker wanneer de telefoon ook voor professionele doeleinden wordt gebruikt is het een enorme aanrader de aanschaf te overwegen. Van de camera tot de videokwaliteiten; alles is met grote sprongen vooruit gegaan!  


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen