Business

Zoom introduceert nieuwe AI-tools om productiviteit naar een hoger niveau te tillen

© Unsplash
Tijdens hun jaarlijkse evenement "Zoomtopia" heeft Zoom een reeks geavanceerde AI-functies onthuld die de manier waarop teams samenwerken en communiceren ingrijpend verbeteren. Nieuwe tools zoals AI Companion 2.0 en Zoom Tasks zorgen ervoor dat gebruikers efficiënter kunnen werken en meer gedaan krijgen zonder extra inspanning.

AI Companion 2.0: slimme assistentie, altijd binnen handbereik

Een van de belangrijkste innovaties is de AI Companion 2.0, die nu continu beschikbaar is via een zijpaneel in Zoom Workplace. Deze AI-assistent integreert grafische en tekstgebaseerde interfaces, waardoor gebruikers snel toegang krijgen tot relevante informatie op basis van wat ze bekijken en eerdere interacties binnen het platform. Dankzij koppelingen met Microsoft Outlook, Gmail, Google Agenda en andere bronnen, helpt AI Companion bij het samenvoegen van informatie en het automatisch updaten van notities en vergaderingen.

Daarnaast kan de assistent webgebaseerde informatie opvragen en voorstellen doen op basis van gebruikersacties, waardoor het beheer van workflows eenvoudiger en sneller verloopt. Deze verbeterde AI Companion wordt zonder extra kosten beschikbaar gesteld aan alle betalende Zoom Workplace-gebruikers.

Personalisatie op maat met AI Studio

Bedrijven die hun AI Companion willen afstemmen op specifieke behoeften, kunnen gebruikmaken van een nieuwe personalisatie-add-on. Deze add-on stelt gebruikers in staat om aangepaste woordenlijsten en bedrijfseigen terminologie toe te voegen, waardoor de reacties van de AI nauwkeuriger en relevanter worden. Daarnaast kunnen er externe databronnen, zoals die van Microsoft en Google, worden toegevoegd om nog diepere inzichten te verkrijgen.

Met AI Studio kunnen organisaties ook gepersonaliseerde avatars creëren voor het maken van videoclips zonder dat er meerdere opnames nodig zijn. Deze add-on, die $12 per gebruiker per maand zal kosten, is naar verwachting beschikbaar in de eerste helft van 2025.

Efficiënt taakbeheer met Zoom Tasks

Een andere belangrijke toevoeging aan Zoom Workplace is Zoom Tasks, een AI-gestuurde tool die taken automatisch herkent, aanbeveelt en voltooit op basis van gesprekken binnen het platform. Deze functie helpt gebruikers hun werkdag te structureren en biedt gerichte suggesties om productiever te werken.

Verbeteringen voor zowel fysieke als virtuele vergaderingen

Zoom breidt zijn AI-functionaliteiten verder uit naar zowel virtuele als fysieke vergaderingen. Voor fysieke vergaderingen kan AI Companion nu aanbevelingen doen over welke dagen medewerkers naar kantoor moeten komen, gebaseerd op de aanwezigheid van teamleden. Ook kan het helpen bij het vinden van geschikte vergaderruimtes.

In virtuele vergaderingen zorgt AI voor realtime samenvattingen en kan het automatisch agendapunten toevoegen, wat helpt om vergaderingen efficiënter en to-the-point te houden. Gebruikers kunnen ook Zoom Clips benutten om eenvoudig professionele videocontent te maken met behulp van vooraf geselecteerde avatars.

AI voor verschillende sectoren

Zoom speelt ook in op de specifieke behoeften van verschillende industrieën. Voor de gezondheidszorg biedt de nieuwe Zoom Workplace for Healthcare geavanceerde AI-tools zoals het automatisch opstellen van klinische notities en het verminderen van administratieve taken. In het onderwijs helpt Zoom’s AI Companion docenten met lesplanning, feedback en verbeterde betrokkenheid in het klaslokaal.

Voor medewerkers aan de frontlinie biedt Zoom Workplace for Frontline tools om ploegenschema’s samen te vatten en dienstgerelateerde communicatie te stroomlijnen, ondersteund door AI-gegenereerde inzichten.

Klantenservice gaat er ook op vooruit

Tot slot introduceert Zoom nieuwe functies die klantenservice en medewerkerstevredenheid verbeteren. Met Zoom Virtual Agent kunnen bedrijven meerdere klantvragen in één gesprek afhandelen en wordt de chatbot automatisch bijgewerkt op basis van trends. Daarnaast biedt de nieuwe Auto Quality Management tool leidinggevenden inzicht in de prestaties van hun medewerkers, met automatische scores voor klantinteracties.

Met AI Expert Assist krijgen medewerkers realtime begeleiding op basis van de context van een gesprek, zodat ze direct weten welke stappen ze moeten nemen.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

aibusinesspresszoom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen