Nieuws

Nieuwe MSN niet voor Windows XP

Microsoft dwingt XP-gebruikers over te stappen naar Vista of 7 als ze gebruik willen maken van de nieuwe Windows Live-diensten. De bèta’s van de video- en fotobewerkingsonderdelen worden volgende week openbaar.

De vierde update van Microsofts Live Essential-onlinedienst is enkel beschikbaar voor Vista- en 7-gebruikers. De vernieuwde dienst zal gebruikmaken van de extra mogelijkheden die Microsofts laatste twee besturingssytemen hebben ten opzichte van XP.

Juiste keuze
Onderdirecteur Chris Jones zei in een interview met de collega’s van CNet dat dit de juiste keuze is, zelfs als XP-gebruikers daardoor buiten de boot vallen. Ze zullen echter wel ondersteuning blijven krijgen voor de huidige programma’s in het Live-pakket.

[related_article id=”161452″]

De nieuwe onlinedienst houdt onder meer een update van Messenger en Hotmail in, terwijl minder populaire applicaties worden uitgerangeerd. Nieuw is ook de implementatie van de Office Web Apps. Dat zijn de onlineversies van Word, Excel, Powerpoint en OneNote.

Facebookinteractie
Meer details zullen de komende weken bekend worden gemaakt, vertelt Jones. Wat hij wel kwijt kan, is de nieuwe focus op interactie met bestaande populaire diensten als Flickr en Facebook.

“Gebruikers zitten echt niet te wachten op een nieuwe sociaalnetwerksite. Ze willen software die het makkelijker maakt om met hun favoriete diensten te linken. En hoe doen we dat? Door Windows te verbeteren”, aldus Jones.

internetmicrosoftnieuwssoftwarewindowsliveessential

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600