Nieuws

Nederlander opgepakt voor cyberaanvallen

De High Tech Crime-unit van de Nationale Recherche heeft een 22-jarige hacker aangehouden voor aanvallen op verschillende gamesites.

Kevin de J., op internet bekend onder de naam Woopie, werd op 19 april aangehouden. Hij wordt ervan beticht via DDoS-aanvallen verschillende websites te hebben platgelegd. Ook zou hij bij een van de sites hebben ingebroken. De database is er vernield en de scripts zijn gestolen.

Woopie.nl
Opvallend in deze zaak is dat het domein van de hacker, woopie.nl, in beslag is genomen. De politie plaatste op dat webadres een oproep om meer informatie over Woopie te verzamelen.

In een reactie aan de website Webwereld zegt Hans van der Looy, oprichter van het beveiligingsbedrijf Madison Gurkha, verbaasd te zijn over de inbeslagname: “Ik heb nog nooit eerder gehoord dat een domein in beslag is genomen na een of meerdere DDoS-aanvallen.”

Recidivist
Behalve het domein zijn vier computers in beslag genomen. De politie kwam de man op het spoor na klachten over bedreiging en cyberaanvallen van de websites Crimeclub en Extremeclub. Het is trouwens niet de eerste keer dat Kevin de J. in aanraking komt met het gerecht.

hackerjustitiemaatschappijnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600