Nieuws

Chrome ondersteunt geolokalisatie

Bij de laatste Chrome-update voor ontwikkelaars is geolokalisatie standaard ingeschakeld. De nieuwe dienst werd vorige maand geïntroduceerd, maar was nog niet actief.

Geolokalisatie houdt in dat een browser je fysieke locatie doorgeeft aan een website, indien je hiertoe toestemming verleent. Op die manier kunnen relevantere zoekresultaten en advertenties worden geleverd bij het zoeken naar een goed restaurant in je buurt bijvoorbeeld.

IP scannen
Zowel Chrome als concurrent Firefox, dat al geolokalisatie ondersteunt vanaf versie 3.5, maakt voor plaatsbepaling gebruik van Googles Localisation Services. Deze dienst scant je IP, draadloos netwerk en gsm-netwerk om te achterhalen waar je je bevindt.

[related_article id=”158901″]

Google Maps
Als je wilt ontdekken waartoe geolokalisatie in staat is, kun je terecht op Google Maps. Tussen de navigatie- en zoomknoppen linksboven in het venster staat, als je de site bezoekt met Firefox versie 3.5 en hoger of de nieuwe developers-build van Chrome, een geolokalisatieknop.

Klik je hierop dan verschijnt een pop-up met de vraag of de website toegang krijgt tot je fysieke locatie. Met een blauwe cirkel wordt aangegeven waar je je op dat moment bevindt.

Update 16.30 uur:
Zowel in Firefox 3.6 als Chrome 5.0.375.25 (Official Build 45690) blijkt de geolokalisatie-dienst niet te werken. Google was niet bereikbaar voor commentaar.

browserchromegeolocalisationgooglenieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600