Nieuws

Marktaandeel Chrome stijgt

Google Chrome is de enige browser die de afgelopen maand aanzienlijk meer gebruikt werd dan daarvoor. Internet Explorer duikt onder de historische grens van zestig procent marktaandeel.

NetApplications, een bedrijf uit Californië dat trends op het internet onderzoekt, becijfert dat Chrome eind april de browser van dienst was bij 6,7 procent van de bezoekers van veertigduizend onderzochte websites.

Snelste groeier
Met een stijging van 0,6 procent was Chrome de snelst groeiende browser in april 2010. Concurrent Firefox bleef met een winst van 0,07 percent ter plaatste trappelen. Met een marktaandeel van 24,59 percent blijft het stevig de op een na populairste browser.

Firefox 3.6
Uit de cijfers blijkt ook dat Mozilla twee derde van zijn Firefoxgebruikers heeft kunnen overtuigen om over te stappen naar Firefox 3.6, dat sinds januari beschikbaar is. Eind april werkte nog 23,6 procent met versie 3.5 en 11,2 procent met het niet langer ondersteunde 3.0.

Aan kop blijft Microsofts Internet Explorer met een marktaandeel van 59,95 percent. Al zet de browser zijn negatieve spiraal voort met een maandverlies van drie vierde procent. Daardoor duikt het voor het eerst in elf jaar onder de zestig procent.

browserchromefirefoxinternetexplorernieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600