Nieuws

Onderzoek naar Apple?

Er wacht Apple mogelijk een antitrustonderzoek naar de gewijzigde voorwaarden in de iPhone SDK. Dat meldt de New York Post op basis van een anonieme bron.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Federal Trade Commission zouden zich over de zaak buigen. Vraag is of Apple oneerlijk concurreert door het gebruik van multiplatformcompilers te verbieden bij de ontwikkeling van applicaties voor OS 4.0, het nieuwe mobiele besturingssysteem voor de iPhone en iPad.

Vooronderzoek
Op basis van dit vooronderzoek wordt besloten of verdere stappen nodig zijn en welke toezichthouder die taak op zich zal nemen. Die beslissing wordt over enkele dagen verwacht.

[related_article id=”158256″]

Apple veranderde in april de voorwaarden waaraan programma’s voor het besturingssysteem van de iPhone moeten voldoen. Nieuw is dat de ontwikkelaars in OS 4.0 enkel via Objective-C, C, C++ of Javascript de door Apple voorziene codebibliotheken mogen aanspreken.

Geen CS5
Dit betekent onder meer dat de Flash-compilerfunctie in Adobes Creative Suite 5 niet gebruikt mag worden. Deze werd speciaal ontwikkeld om programma’s die in Flash geschreven zijn makkelijk naar iPhonecode over te zetten.

Applicatie-ontwikkelaars voor de iPhone en iPad kunnen door deze maatregel niet meer eenvoudig hun programma’s overzetten naar besturingssystemen van concurrerende telefoonfabrikanten.

Apple-goeroe Steve Jobs zette zijn drijfveren voor deze beslissing uiteen in een open brief. Hij stelt onder meer dat ondersteuning voor Flash te veel energie vergt van mobiele apparaten en het platform niet geschikt is voor gebruik met aanraakgevoelige schermen.

adobeappleflashjustitienieuwsontwikkelaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600