Nieuws

Topman LG legt boeken neer

Het blijft rommelen in de smartphonesector. Nu is Nam Yong, directeur van LG Electronics, aan de beurt om af te treden, wegens tegenvallende verkoopcijfers.

Het opstappen van Nam Yong, en vorige week nog de topman van Nokia, is een rechtstreeks gevolg van de verschuiving op de markt van mobiele telefoons. Sinds Apple in 2007 met de iPhone op de proppen kwam, nemen smartphones een enorme vlucht.

Minder dan 1 miljoen verkocht
LG slaagt er echter niet in om voet aan de grond te krijgen in het hoogste marktsegment. Geen enkele van zijn smartphonemodellen heeft de symbolische grens van 1 miljoen verkochte exemplaren gehaald. Dat bericht het persagentschap Reuters.

Met de deze zomer aangekondigde Optimusreeks doet de fabrikant een nieuwe poging. Het Optimus One-model, dat Android 2.2 aan boord zal hebben, wordt in oktober wereldwijd gelanceerd. Het streefdoel ligt op tien miljoen verkochte exemplaren.

Nam Yong houdt het echter voor bekeken. Vanaf 1 oktober wordt hij na drie jaar en negen maanden in functie te zijn geweest vervangen door Koo bon-joon, het huidige hoofd van LG International.

businessitprofessionallgmobilestrategischzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen